Село јако колико и његова задруга

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић присуствововао је отварању силоса Земљорадничке задруге „Пољокооп” у Лалићу, чија је примарна делатност гајење жита, легуминоза и уљарица.
Vuk Radojević, , otvaranje silosa ZZ„Poljokoop”, Lalić Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

„Село је било онолико значајно и моћно колико је била јака земљорадничка задруга у њему, и задатак свих нас који смо укључени у пољопривреду је да поново оживимо значај удруживања у земљорадничке задруге“,  изјавио је Радојевић после обиласка силоса.

Он је поводом тога додао да је и Покрајински секретаријат за пољопривреду препознао значај удруживања те је у овој буyетској години препознао земљорадничке задруге као могуће кориснике бесповратних подстицаја за унапређење пољопривредне производње. Ресорни секретар навео је да је инвестиција, која је јуче званично пуштена у рад, у интересу свих задругара и коопераната јер ће допринети унапређењу њиховог пословања, те поручио задругарима да на тржишту пољопривредно-прехрамбених производа могу опстати само удруживањем својих снага, капацитета и ресурса.

Вредност инвестиције коју је самостално финансирала земљорадничка задруга „Пољокооп” је око 800.000 евра.

Отварању силоса присуствовали су председница општине Оyаци Латинка Васиљковић, директор земљорадничке задруге „Пољокооп” Стојан Влатковић, те бројни представници Задружног савеза Војводине. 

      З. Д.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести