Танасковић: Биће измирени сви дугови произвођачима млека

БЕОГРАД: Није тачно да се о пољопривреди у ребалансу буџета није размишљало, рекла је данас у Скупштини Србије министарка пољопривреде Јелена Танасковић.
jelena tanaskovic, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Она је одговарајући на критике које су се чуле у расправи о ребалансу буџета навела управо ребалансом Управи за аграрна плаћања додељено 15,5 милијарди динара, те поновила да ће укупан буџет Министарства пољопривреде бити увећан за 16,5 милијарди динара.

Навела је да је Управи за аграрна плаћања неопходно 250 милиона динара да би се надокнадили сви неизмирени трошкови и да од 15,5 милијарди динара колико је управи дато ребалансом, на директна плаћања иде 7, 7 милијарди динара те да ће до краја године бити измирени сви дугови произвођачима млека.

„Чули смо и да се не ради електрификација па да кажем да су од 2018. године спроведени пројекти у Житорађи, где је урађена електрификација поља на 450 хектара, у Мерошини на 300 хектара, Варварину на скоро 800 а у Лесковцу на 150 хектара“ рекла је министарка.

Додала је да су између осталих изграђени елетроенергетски објекти у Малом Иђошу, Инђији, Вршцу те да су ове године покренути пројекти у Мачви, Сомбору, Богатићу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести