Вече Шампиона Новосадског сајма

У Конгресном центру „Мастер“ на Вечери шампиона заблистала су сјајна одличја – велики шампионски пехари Новосадског сајма за квалитет производа.
Veče Šampiona Novosadskog sajma Foto: Tanjug (J. Pap)
Фото: Вече Шампиона Новосадског сајма Фото: Танјуг (Ј. Пап)

Највиша признања уручена су најбољим излагачима на 85. међународном пољопривредном сајму, који се на Новосадском сајму одржава до 21. маја. Осим пехара Новосадског сајма, уручена су и признања за допринос развоју пољопривреде – Најбољи у агробизнису. 

Највиша признања за квалитет производа на 85. Међународном пољопривредном сајму уручио је покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић.

“Изузетно је леп осећај бити међу најбољима.Оно што је вредно помена је да сваке године, све већи број произвођача различитих робних група, пријављују своје производе на оцењивање, јер то је јединствена прилика да анализирају квалитет својих производа ради даљег унапређивања”. Ово је истакао Радојевић, приликом доделе признања „Најбољи у агробизнису“ и „Апсолутни лидер квалитета“ најуспешнијим излагачима, компанијама, удружењима и појединцима у сектору агробизниса на овогодишњој манифестацији.

Он је указао да ресорни секретаријат издваја значајна финансијска средства за сертификацију органске производње и производа са ознаком географског порекла и на тај начин пружа подршку малим произвођачима за излазак на тржиште.

Најпрестижнију титулу „Апсолутни лидер квалитета“ Новосадског сајма ове године је добила компанија „Диајмант“ а.д, а једно од специјалних признања додељено је и Француској, која је ове године земља партнер ове сајамске манифестације.

Признање апсолутног шампиона и велика шампионски пехар на овогодишњем Пољопривредном сајму додељено је и компанији „Делти Аграр“ из Београда за изузетне резултате у најважнијим гранама сточарске производње: свињарству и говедарству.

Р. Д.

 

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести