Помоћ општинама да брже доносе решења о озакоњењу

БЕОГРАД: Од доношења Закона о озакоњењу објеката у новембру 2015. године донето је 107.652 решења о озакоњењу, а више од две трећине донето је од средине јануара ове године, саопштило је данас Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Тако је 69.346 решења о озакоњењу донето од средине јануара, када су тимови ресорног министарства започели контролу спровођења Закона о озакоњењу објеката у локалним самоуправама.

Како се наводи у саопштењу, министарство ће у наредном периоду пружати подршку свим локалним самоуправама којима је потребна како би процес озакоњења био још ефикаснији.

Наводе да ће после интензивне контроле спровођења Закона, подршка у наредном периоду бити усмерена на пружање помоћи у складу са потребама конкретних локалних самоуправа, како би допринели њиховом ефикасном раду и повећању броја донетих решења о озакоњењу.

У том смислу, протекле седмице министарство је одржало састанке са службеницима из Ниша и Лесковца који непосредно раде на спровођењу озакоњења, а наредне недеље планирани су састанци са представницима Крагујевца и Врњачке Бање, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести