Пореска управа подсећа фирме да измире обавезе

БЕОГРАД: Пореска управа објавила је календар када би шта од својих обавеза по основу пореза и доприноса требало да плате фирме у фебруару.
Poreska uprava Srbije logo
Фото: Пореска управа Србије
Према том календару, данас иштиче рок за подношење пореске пријаве за предузетнике паушалце код којих је дошло до измене у обиму пословања, односно промета у прошлој години.
 
Такође и за плаћање доприноса за обавезно социјално осигурање за неисплаћене зараде за децембар 2020. године 5. фебруара истиче рок за достављање обавештења о закљученим уговорима по основу естрадних програма у претходном месецу, као и достављање извештаја о измирењу обавезе запошљавања особа са инвалидитетом за претходни месец и уплате средстава.
 
Рок за подношење пореске пријаве и плаћање пореза на премије неживотних осигурања за претходни месец и подношење пореске пријаве и плаћање ПДВ за претходни месец за пореске дужнике из члана 10. Закона о порезу на додату вредност је 10. фебруар..
 
Према овом календару, до 17. фебруара се плаћају аконтације пореза и доприноса на приходе од самосталне делатности за претходни месец.
 
Такође и доприноси за свештенике и верске слузбенике, затим за домаће држављане запослене у иностранству и за иностране пензионере за претходни месец, те за самосталне уметнике за први квартал ове године.
 
Исти је рок и за плаћање доприноса за пољопривреднике за први квартал 2021. године, затим за подношење пријаве за утврђивање доприноса за обавезно социјално осигурање и месечне аконтације за 2021. годину за самосталне уметнике, као и за подношење пореске пријаве и плаћање доприноса за обавезно социјално осигурање за осниваче, односно чланове привредног друштва за претходни месец.
 
До 17. фебруара се подносе пореске пријаве и плаћа ПДВ за претходни месец, плаћа аконтација пореза на добит правних лица за претходни месец као и обрачуната акциза за период од 16. до краја претходног месеца, подноси се пореска пријава за обрачун акцизе за претходни месец и подноси пријава о обрачууну акцизе на електричну енергију за крајњу потрошњу за претходни месец.
 
26. фебруара се плаћа обрачуната акциза за период од 1. до 15. дана у месецу.
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести