Признања Новосадског сајма туризму Јагодине и Свилајнца

ЈАГОДИНА: Јагодина је на 50. међународном сајму туризма у Новом Саду добила награду Сребрни пехар за постигнуте резултате у објасти туризма ове године, а садржају туристичког комплекса припало је пет златних медаља.
novosadski sajam
Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Златне медаље Јагодина је добила за Музеј воштаних фигура, Аква парк, ЗОО врт и комплекс Ðурђево брдо, а Хотел "Лион" и за смештај и услуге које пружа својим корисницима, изјавио је данас новинарима спортски директор Јагодинског спортског савеза, у чијем су саству ове дестинације Зоран Глигоријевић.

Велика је част бити на Сајму туризма у Новом Саду и у друштву најбољих туристичко угоститекљских радника, не само из Србије, већ Балкана, али и Аустрије, Румуније, Уједињених Арапских Емирата, Словеније, које су учестовали на сајмау, оценио је Глигоријевић.

Још је већи понос свих Јагодинаца што смо добили ова одличја, за достигнућа у туризму у овој години када је Јагодину посетило више од 500.000 туриста, додао је. 

Признања на Сајму туризма из Поморавског округа добио је још и Природњачки центар Србије у Свилајнцу за научни туризам.

Ова научно - образовна установа добила је пехар за "за високи квалитет и понуду Центра као институције научног туризма" и четири златне медаље: за амбијентално уређење, за диносаурусе као туристичку атракцију у виду поставке на отвореном, за комплексну понуду Центра и за квалитетну гастрономску понуду ресторана "Диносвиле".

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести