Профит аеродрома у 2017. између 28 и 29 милиона евра

БЕОГРАД: Аеродром "Никола Тесла" у Београду ће у 2017. години имати профит између 28 и 29 милиона евра и имаће рекордних између 5,3 и 5,5 милиона путник, изјавио је данас в.д. генералног директора Саша Влаисављевић.
aerodrom nikola tesla, Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Привредна комора Србије је данас доделила традиционалне наград, а београдски аеродром је добио јубиларну награду поводом 55 година пословања.

"Имаћемо рекордну годину, по броју путника, авиооперација и у финансијском симислу. Пре само четири године аеродром није имао капацитет да прими број путника које имамо у овој години",рекао је Влаисављевић.

Он је подсетио да је аеродорм пре десетак дана дочекао петомилионитог путника, први пут у својој историји.

"Пре само четири године профит аеродома је био 125.000 евра, а у овој години профит аеродорма ће бити између 28 и 29 милиона евра. Наш профит је као профит свих аеродрома у региону заједно. Уложили смо у последње четири године око шест милијарди динара сопствених средстава за развој инвестиције у развој и проширење капацитета и најновије светске технологије, као и у безбедност", рекао је.

Влаисављевић је нагласио да је аеродром у односу у односу на пре четири године повећао укупне приходе за 45 одсто, број путника за 51 одсто и карго саобраћај за 217 одсто.

Вредност акција аеродорма на Београдској берзи је данас четири пута већа него пре четири године, додао је директор, те подсетио да је Аеродром Никола Тесла Београд на данашњој локацији отворен за ваздушни саобраћај у априлу 1962. године, као најмодернији аеродром у то време.

Овај аеродром и данас је савремена ваздушна лука, главни и највећи аеродром у Србији и региону, са укупним капацитетом од око 7,5 милиона путника годишње, речено је на додели награда у ПКС.

Путницима су у редовном авиосаобраћају на располагању директни летови 33 авиокомпаније ка 91 дестинацији, у 38 држава на четири континента, укључујући и летове за Њујорк и Пекинг, уз најављено даље проширење понуде летова у дуголинијском саобраћају. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести