Радници Фијата траже разговор са Брнабићком

КРАГУЈЕВАЦ: Радници Фијата су данас затражили да премијерка Ана Брнабић дође у Крагујевац на разговоре и да што пре оформи преговарачки тим или кризни штаб који би посредовао између менаџмента и Штрајкачког одбора, изјавио је председник Синдиката Независност у Фијату Зоран Станић.
fijat, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Он је казао Танјугу да је око 300 радника друге смене, пошто је прва штрајковала на радном месту, прошетало до Скупштине Крагујевца и затражило од градоначелника да то пренесе премијерки Брнабић.

Станић је додао да и радници прве смене подржавају одлуку Штрајкачког одбора да премијерка дође на разговоре.

РТС јавља да у Штрајкачком одбору демантују да је протест исполитозован, јер су, како наводе, преговори са пословодством прекинути 21. јуна, након чега је донета одлука да се крене у штрајк.

Влада Србије ће наставити да се бори за радна места у Фијату, али сумња у добре намере Штрајкачког одбора који тражи да им влада гарантује најмању нету зараду од 45.000 динара, а то је немогуће испунити, каже премијерка Ана Брнабић. 

Премијерка истиче да Штрајкачки одбор тражи немогуће односно оно што влада не може да испуни. 

"Влада законски не може да гарантује да минимална нето зарада буде 45.000 динара", појаснила је она.

Према њеним речима, штрајкачи су испоставили влади и нови захтев, а то је да добију 20.000 динара као накнаду што су штрајковали, што је такође немогуће испунити.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести