Србијашуме продала 215.000 кубних метара огревног дрвета

БЕОГРАД: За првих седам месеци ове године ЈП "Србијашуме" продало је 215.000 кубних метара огревног дрвета за потребе грађана, локалних и државних институција, што је за око 5.000 кубика више у односу на исти период прошле године, саопштило је ово предузеће. 
drvece.jpg
Фото: freeimages.com

Како наводе, за преосталих пет месеци "Србијашуме" планирају продају око 250.000 кубних метара огревног дрвета за потребе становништва и институција, што је, кажу, за 15.000 кубика више у поређењу са истим периодом прошле године. 

То значи, истичу, да ће у 2017. години планирана продаја бити већа за 20.000 кубика у односу на 2016. годину. 

"С обзиром на чињеницу да ''Србијашуме'' газдује на 38 одсто површина под шумама Републике Србије, није монополиста ни у смислу газдовања ни у смислу формирања цена огревног дрвета у односу на укупну количину дрвета на тржишту", објашњава комерцијални директор овог предузећа Тихомир Мурић. 

Каже да је цена "на метар" дрвета тврдих лишћара када се купује на такозваном "паритету ФЦО", шумско-камионском путу, на нивоу цене из марта 2015. године и износи 3.010 динара по кубном метру са ПДВ-ом. 

У саопштењу овог предузећа се истиче да је пословна политика ЈП ,"Србијашуме" код уговарања и расподеле огревног дрвета, да се да приоритет приликом куповине локалном становништву те локалним и државним институцијама. 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести