Престижни сертификат супериорног укуса понеле српске суве шљиве, намаз од малина, хладно цеђено уље од бундеве, сирови мед са лиофилизованом шљивом у праху и ајвар.
Потврда квалитета за традиционалне премијум српске прехрамбене прозиводе и ове године је стигла из Брисела.
Преко 200 светских кувара и сомелијера пробали су на манифестацији у Бриселу ”на слепо” најразноврсније производе из целог света.
За првокласан укус наградили су и пет производа српских компанија ”Агранела” из Ваљева, ”Рил Ред Репсбери” из Бечеја, ”Ековитал” из Бикић Дола, ”Хепи Хани” из Београда/Кучева и ”Стрелу” из Лесковца.
Учешће на овој манифестацији и награда Међународног института за укус прилика је да се промовише српска индустрија висококвалитетне хране и отворе нови путеви међународне сарадње.
Награђени српски произвођачи су се представили бриселској публици и на пријему који је огранизовала Амбасада Републике Србије у Белгији и Мисија Република Србије при ЕУ.