У сусрет другом Новосадском салону вина

НОВИ САД: Други Новосадски салон вина одржаће се 12. и 13. априла у хотелу "Парк" и биће место на коме ће своје производе представити више од осамдесет реномираних винарија из земље и света, а биће ту и десетак одабраних произвођача врхунских ракија. 
vino ljubav
Фото: pixabay.com

Како је саопштено на данашњој конференцији за медије у Туристичкој организацији Новог Сада, уз одржавање винске изложбе, током Салона биће одржан и низ ексклузивних мастеркласова, дегустација и радионица. 

Ове године многобројни стручњаци из земље и региона преносиће своја знања и искуства, док ће учесници дегустирати вериткалне и хоризонталне бербе вина, аутентичне сорте, тероаре као и вина са нових тржишта.

"Током два дана трајања програма, публика ће имати прилику да спозна разлике међу тероарима и истинске потенцијале различитих региона. Путоваће се кроз вина од Аустрије, преко Италије и Бургундије, све до Грчке, Жупе и Фрушке горе, а посетиоци ће имати јединствену прилику да уживају у ретким бербама и великим винима", истакао је један од организатора Игор Луковић.

Највећа звезда овогодишњег салона биће Џо Ахерн Мастер од Њине, која новосадској публици доноси искуства из Велике Британије, Аустралије и Француске, где је радила за најпознатија светска имена у винској индустрији, али и са Хвара где ће о стварању аутентичних вина причати са позиције аутора препознатљивих винских укуса и мириса. 

Поред ње, ту је и тренутни шампион Србије и Балкана, сомелијер Вук Вулетић, затим бројни други гости из Европе и света. 

Извесно је да публику Новосадског салона вина чека богат и садржајан програм и да ће изаћи са јединственим искуством и непоновљивим утиском. Одличан квалитет Салона потврђује пажљиво одабрани изврсни стручњаци из света вина, произвођача, сомелијери и енолози, каже се у саопштењу организатора.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести