Уручена признања „Капетан Миша Анастасијевић”

У свечаној сали Матице српске уручена су признања „Капетан Миша Анастасијевић” за подручје Јужнобачког округа.
nagrade kapetan misa anastasijevic1
Фото: Дневник (Ф: Бакић)

Оцењивање и вредновање предузетничког стваралаштва већ 17 година организује „Медија инвент”, у оквиру пројекта „Пут ка врху”, с основном идејом да се афирмише привредно и друштвено стваралаштво Србије, а однедавно и Републике Српске и Дистрикта Брчко. Награђено је двадесет компанија и појединаца који својим радом и залагањем доприносе стварању квалитетног пословног амбијента и развоју привреде.

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић награду „Капетан Миша Анастасијевић” добио је за допринос афирмацији високог образовања и науке, док је председник Управног одбора Института за ратарство и повртарство Нови Сад проф. др Богдан Кузмановић награђен за допринос управљању и стратешком развоју. Општина Темерин и председник Ђуро Жига признање су изборили за најбољу локалну самоуправу, „Нафтна индустрија Србије” награђена је за најбољу корпоративну одговорност, док је компанији „Карлсберг Србија” д. о. о. у Челареву то признање припало у категорији најбољи бренд у региону 

Председник општине Сремски Карловци Ненад Миленковић признање је добио за друштвену и спортску промоцију Сремских Карловаца, а власник компаније „Президент” Нови Сад Владо Бошњак је најбољи предузетник у Јужнобачком округу. За унапређење привредног и друштвеног амбијента награђена је директорка Фонда  „Европски послови” АП Војводине Видосава Ендерић, проф. др Зоран Кесеровић с Пољопривредног факултета у Новом Саду признање је заслужио за запажене резултате у развоју науке и пољопривреде, а Небојша Краљ, власник „Графокартонке” д. о. о. у Бачкој Паланци награђен је у категорији развоја предузетништва и афирмацији спорта.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Предузеће „Агро-промет” д. о. о. у Бечеју награђено је за најбољи аграр у Јужнобачком округу, док је власник предузећа „Шумадијско зрно” д. о. о. у Рачи Милан Миловановић најбољи партнер у региону. Компанији „ТА.ГО.КАР Тојота” Нови Сад и генералној директорки Сањи Блечић то признање припало је за најбоље услуге у региону, а у категорији најбоље здравствене услуге награђен је Дом здравља „Нови Сад” и директор др Веселин Бојат. За квалитетно основно образовање признање је уручено ОШ „Светозар Марковић Тоза” у Новом Саду и директору Петру Наранџићу, а за животно дело награду је примио композитор, диригент, аранжер и продуцент Јован Адамов.

Јавни бележник из Новог Сада Ристо Травар награђен је за професионализам и унапређење правног система, а за објективно информисање награда је припала новинару и уреднику Радио-телевизије Војводине Милану Пешуту. Призање у категорији најбоље иновативно предузетништво добио је директор EIPIX-а Мирко Топалски, а др Јовану Тасићу и Центру за традиционалну и комплементарну медицину „Др Тасић” у Новом Саду признање је припало за хуманизам и традиционалне методе лечења.   

Д. Мл.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести