Ускоро електронско плаћање на Порталу е Управе

БЕОГРАД :  Канцеларија за информационе технологије и еУправу позвала је данас све банке, платне и институције електронског новца које послују у Србији да омогуће плаћање услуга на Порталу еУправа путем електронског банкарства, платних картица и осталих видова електронског плаћања.
e uprava
Фото: Dnevnik.rs

Плаћање платним картицама требало би да буде реализовано у наредна два месеца, електронско банкарство до краја године, а потом и остали видови електронског плаћања, наводи се у саопштењу Канцеларије за информационе технологије и е-Управу Владе Србије.

"Електронско плаћање грађанима ће омогућити да избегну одласке на шалтере банака или поште. Ово је важан и велики корак ка потпуној дигитализацији електронских услуга. Банке које се одазову позиву и успоставе један од модела електронског плаћања, помоћи ће нам да грађанима омогућимо још већи комфор и уштеде у времену", објашњава директор Канцеларије за информационе технологије и еУправу Михаило Јовановић. 

Идеја је да се грађанима омогући да административне таксе за лична документа, продужење регистрације или неку другу еУслугу намире у потпуности онлине, додаје се у саопштењу.

Јовановић је напоменуо да ће свим заинтересованим банкама, у складу са објављеном спецификацијом, бити омогућено да повежу своје системе електронског плаћања са системом Портала еУправа, што ће корисницима омогућити да, пошто покрену услугу, једноставно одаберу своју банку и начин плаћања.

"На банкама је да, у складу са пословном политиком, определе који модел електронског плаћања ће понудити. Очекујемо добар одзив и подршку банкарског сектора“, истакао је Јовановић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести