Бескућнику правоснажно 12 година затвора за убиство професора

БЕОГРАД: Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на 12 година затвора Алена Метовића (38), јер је у јулу 2017. године, пијан у парку на Вождовцу, на смрт претукао професора математике Данила Богданова (37), након што су се посвађали око 5.000 динара.
Apelacioni sud u Beogradu Foto:Tanjug
Фото: Tanjug

Овом одлуком потврђена је првостепена пресуда Вишег суда у Београду којом је Метовић осуђен због кривичног дела убиство, наводи се у пресуди објављеној на сајту Апелационог суда.

Метовић је осуђен 1. јула 2017. године у парку на Воџовцу у стању “једноставне алкохолне опијености тешког степена, услед које су његове способности схватања значаја дела и могућност управљања поступцима биле битно смањене, лишио живота оштеценог Данила Богданова".

До убиства је дошло након што су Метовић, за којег медији пишу да је био бескућник, Богданов и С.М. заједно пили алкохолна пића, када је између окривљеног и Богданова дошло до расправе око 5.000 динара које је Богаданов наводно дуговао Метовићу.

Метовић је тада песницом задао најмање три ударца у главу Богданову, који је пао на земљу, а овај је наставио да га шутира у главу, па му је нанео повреде тешке и опасне по живот.

Након што је, како пише у пресуди, Богданов преминуо, Метовић је његово тело одвукао на оближњи душек (на којем је према писању медија Метовић спавао у парку).

miki
17.10.2020 • 17:31
srecom,bio je pijan,da je bio trezan,dobio bi 4 godine!
EUR/RSD 117.5834
Најновије вести