Цвијовић и његов зет на оптуженичкој клупи због кокаина

У Специјалном суду у Београду данас би требало да се одржи ново припремно рочиште Радославу Цвијовићу, кога медији називају „новосадски Ескобар”, поводом оптужби да је организатор криминалне групе која је кријумчарила кокаин, а с њим ће се наћи и његов зет Славко Павлов.
Pretres Cvijovićeve kuće novembra 2017.
Фото: Дневник архива/ Претрес Цвијовићеве куће новембра 2017.

Претходно, заказано за 8. август, није одржано због одсуства поступајућег тужиоца.

Они су у притвору од новембра 2017. године, када је истовремено у Чешкој ухапшен и други део припадника те групе, међу којима је и Цвијовићев син. Њима је у Чешкој већ окончано суђење и осуђени су уз исте доказе који би требало да се користе и у процесу пред београдским судом.

Адвокат Љубомир Апро, бранилац Радослава Цвијовића и Славка Павлова, изјавио је у августу  за „Дневник” да су његови брањеници у потпуности негирали извршење кривичног дела.

– Одбрана од почетка истиче да је оптужница правно и чињенично неутемељена, без ваљаних доказа да су Цвијовић и Павлов извршили кривична дела која им се стављају на терет – казао је Апро.     

На данашњем рочишту, које ће бити затворено за јавност, утврђиваће се докази који ће бити извођени током суђења, а оптужени ће се кратко изјаснити о кривици, након чега ће суд заказати почетак суђења на којем ће оптужени моћи детаљно изнети своју одбрану.


Цвиковом сину у Чешкој девет година робије

Подсетимо, син Радослава Цвијовића Бранислав осуђен је крајем 2018. у Чешкој због сумње да је организатор криминалне групе која је трговала кокаином. Цвијовић млађи је у Чешкој осуђен на девет година затвора и 110.500 евра новчане казне, а сличне казне добили су и његови ухапшени сарадници.


Цвијовић и Павлов се терете за кривично дело удруживања ради вршења кривичног дела.

Како је након њиховог хапшења саопштила полиција у новембру 2017, Радослав Цвијовић сумњичи се да је организовао криминалну групу која је у дужем периоду набављала и продавала кокаин на територији Србије, Мађарске, Аустрије, Италије, Немачке, Словачке и Чешке и продавала га и у другим европским земљама.

У Чешкој су на примопредаји четири килограма кокаина ухапшени син Радослава Цвијовић Бранислав, затим Јосип Цапик, који живи и ради у Мађарској, и Бранислав Бикић, за кога се сумња да је био задужен за дистрибуцију кокаина на чешком тржишту.

Медији су пренели да је после вишемесечне акције коју је српско тужилаштво водило уз

помоћ Безбедносно-информативне агенције и колега из Чешке, у коју су се укључили инспектори СБПОК-а, откривено да је та организована криминална група кокаин уносила преко лука у Холадији и затим га дистрибуирала у Немачку и Италију до два месеца пред хапшење.

Цвико је помињан у медијима 2009. године, када је хапшен у акцији „Морава”, а полиција га је тада означила као „једног од јачих дилера на подручју Новог Сада”.

Н. С. Х.

EUR/RSD 117.5878
Најновије вести