Деценија робије за убиство супруге на салашу

Ратко Фан (57) из Темерина осуђен је прекјуче на десет година затвора у новосадском Вишем суду због убиства супруге, саопштено је јуче.
Salaš na kojem se dogodio zločin Foto: Dnevnik.rs
Фото: Салаш на којем се догодио злочин Фото: Дневник.рс

Он је окривљен да је  23. новембра претпрошле године око девет сати увече, у Темерину, на потесу Стрелиште, у кући у којој су живели, лишио живота жену, тако што је након краће препирке узео дрвену палицу дужине 50 центиметара и дебљине четири, те јој задао више удараца по ногама, грудима и глави, услед чега је наступила смрт.

– Окривљени је у притвору од 24. новембра 2018.године, када је лишен слободе. Након тога таа мера је више пута продужавана, а последњи пут после прекјучерашњег објављивања пресуде, па до упућивања окривљеног на издржавање казне затвора – саопштила је јуче портпаролка Вишег суда Јелена Остојин.

Како је „Дневник” писао, на рочишту у јануару, сведокиња, која је пре кобног догађаја  била кратко подстанар код сада покојне Бисерке и окривљеног у Темерину, казала је да је настрадала жена била везана за децу, али да је само формално живела с окривљеним као брачни партнер, као и да су се стално свађали.

Иначе, судски вештак је у свом налазу закључио да је жртва задобила најмање 11 удараца тупим предметом у главу те да је при задобијању ударца код ока, уха и у слепоочном пределу, вероватно одмах изгубила свест. Он сматра да су све повреде могле настати у кратком интервалу – минутима, при чему је интензитет физичког бола био велик, али краткотрајан, будући да су повреде главе довеле до брзе смрти.  

На психијатријске налазе који говоре о урачунљивости оптуженог вероватно је утицао низ рационалних потеза окривљеног након догађаја. Између осталог, њему се приписује да је после злочина сложио и спаковао своје ствари и отишао потом да прода робу на Најлон пијаци. 

М. Вујачић

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести