ДЕТАЉИ СА СУЂЕЊА РОДИТЕЉИМА УБИЦЕ ИЗ РИБНИКАРА Дечак и наставнике гледао са висине, родитељи одбијају да сведоче

Родитељи дечака убице из ОШ "Владислав Рибникар" који је у школи 3. маја 2023. године убио деветоро деце и чувара школе, поручили су да неће сведочити у поступку који су против њих покренули родитељи убијене девојчице (14), што је додатно узнемирило родитеље убијене девојчице!
w
Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg

"Моји клијенти су донели одлуку да неће давати исказ у овом поступку. Они су тако одлучили јер нису у стању да поново говоре о свему" - рекла је адвокатица Марина Ивеља, која заступа тужене родитеље.

Заступница оштећене породице Дукић одреаговала је на ове наводе и истакла да то није у реду јер се они у том случају представљају као жртве, што никако нису. "У овом поступку се добро зна ко је жртва, ко је починилац, а ко укључен у злочин, зато не треба мешати тезе" - рекла је адвокат Снежана Дуњић, застпуница породице Дукић која је и након данашњег суђења изјавила да је ово још један облик срамног понашања одбране.

"Ово је поново шиканозно понашање одбране која је прошли пут тражила одлагање њиховог саслушања и сада говоре уопште неће сведочити. Породица Кецмановић својим понашањем само продубљује и повећава душевну бол родитеља убијене деце" - рекла је Дуњић.

Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg

На јучерашњем рочишту у Вишем суду у Беогераду, да подсетимо, требало је да сведоче родитељи дечака који је пуцао, јер је претходно суђење било одложено због њиховог недоласка. Адвокатица тужених изјавила је тада да они нису дошли како би прво изнели одбрану у кривичном поступку који се води против њих, али су сада потпуно одустали од сведочења. Уместо њих сведочила је директорка школе Снежана Кнежевић, наставница српског језика која је дечаку била разредна у шестом разреду Нада Радоњић Булатовић и учитељица Весна Белами.

Директорка Кнежевић испричала је да 3. маја прошле године није била у школи кад је дечак са оружје упао и махнито почео да пуца по својим другарима. "Кобног дана нисам била у школи, дошла сам по позиву заменице која ми је само рекла да је била пуцњава. Нисам знала шта се тачно дешава, кад сам дошла све даље је преузела већ полиција. Чак ни присутни наставници нису знали све, гледали су само како да евакуишу децу и свој посао су добро урадили. Једино одељење остало у школи је било оно у фискултурној сали које је накнадно евакуисано".

Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg

Кнежевић је испричала и да су јој током евакуације родитељи слали поруке да виде где је њихово дете. "Док су ми неки родитељи слали поруке с питањима, било је страшно, ја сам већ знала да су нека деца мртва" - рекла је она и наставила: "Мајку дечака убице сам знала због савета родитеља, а оца преко инцидента који се десио у одељењу њиховог млађег детета, када је један родитељ викао и вређао њега, као и учитељицу, али то је све... После тога је мајка дечака одустала од савета родитеља".

Према њеним речима, сви запослени од 3. маја се преиспитују. "Не постоји особа која не осећа одговорност после овога и не преиспитује свој рад - казала је директорка данас на суђењу.

Подсетимо, родитељи убијене деце и чувара из "Рибникара" тужили су породицу дечака у парничним поступцима, а то је учинила и наставница историје, коју је дечак убица 3. маја прошле године тешко ранио док је држала час.

Бивша разредна сведочила

Нада Радоњић Булатовић, наставница српског језика које је дечаку убици била разредни старешина у шестом разреду рекла је да никада са њим није имала проблема, али да је имала утисак да је чак и наставнике "гледао са висине".

"Пристојан је дечак, волео је да учи, дружио се, једино у комуникацији сам некада стицала утисак да нас гледа са висине. Кад на часу постави питања које почиње са "а зар није то овако", али ако би се показало да није у праву он би се извинио" - рекла је она и додала:

Мајка дечака ми је једном дошла и рекла да је забринута за сина јер је видела да му није право што га друг није позвао на рођендан, а то је било пре него што је прешао у другу смену, зато сам јој рекла да због промене окружења која му можда предстоји ипак треба да поприча и са неким стручним лицем.

Pink.rs

EUR/RSD 117.0672
Најновије вести