(ФОТО) ОВО ЈЕ ОДБРАНА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА БРУТАЛНО ПРЕБИЈАЊЕ РУСКИЊЕ Изговорио је само ово

Стефан М. (29) из Косјерића којег је С.А. (19) држављанка Русије оптужила да ју је претукао у стану у Београду саслушан је данас у Првом основном јавном тужилаштву у које је рекао: "Нисам крив".
nasilje
Фото: pixabay.com

"Приликом саслушања пред Првим основним јавним тужилаштвом у Београду осумњичени С.М. (29) је у присуству браниоца изнео своју одбрану и негирао извршење предметног кривичног дела, након чега је поднет предлог Првом основном суду у Београду, судији за претходни поступак за одређивање притвора према осумњиченом С.М. , а на основу члана 211. став 1. тачка 1 и тачка 2 Законика о кривичном поступку, јер постоје друге околности које указују на опасност од бекства, као и особите околности које указују да ће ометати поступак утицајем на сведоке.

На терет му се ставља злостављање и мучење које је, како се наводи, починио 3. децембра у стану у Шафариковој улици у самом центру Београда. Тада ју је претукао и украо јој торбу са документима.

Девојка из Русије 4. децембра ове године случај је пријавила полицији. Да је у Ургентном центру завршила након његових батина.

Она каже да јој је бацио и докумета и да јој је претио, а зове се Стефан.

- Мој бивши дечко Србин је ово урадио. Бацио ми је пасоше и извод из матичне књиге рођених, малтретирао ме и тукао, претио ми, узео сву моју уштеђевину. Разбио ми је два мобилна телефона - написала је она.

Након стравичног инцидента каже да је добила и много порука подршке и да је захвална полицији и Русима који је подржавају.

-Лице ми изгледа боље. Али ми је упућено пуно порука мржње после свега, што је чудно. Написала сам да је Србин јер јесте Србин и ништа више. Ја сам Рускиња, наши народи су браћа. Али лоших људи има свуда. Сећам се како сам лежала на поду и вриштала на три језика да престане и да га волим! - написала је Рускиња.

Каже да је и даље без докумената које јој је украо бивши дечко, починилац овог дела кога је полиција идентификовала као М.С. (29) из Косјерића који је наводно те вечери био у алкохолисаном стању. Након три дана од инцидента поделила је на Инстаграму како се осећа и да има проблема са сном, а каже да је на све то почела и да халуцинира.

- Не могу да спавам. Легла сам око 4.30. Узела сам први пут таблете за спавање јер имам проблема да заспим, а сад спавам без Стефана и бола. Била сам у неком чудном стању полусну, не знам како да то опишем. Почела сам да халуцинирам. Мислила сам да ми је Арина нешто рекла, да ми је шапнула на ухо. Отворио сам очи и она је седела испред мене у веома чудној пози бризнула сам у плач и онда сам се пробудила - објашњава она.

Она је растројена јер како каже не може да нађе посао.

-Боле ме тело и душа, не могу да приуштим куповину одеће, не могу да живим као пре, само сам узнемирена и уплашен, али покушавам да будем позитивана - каже она.

- Знам да је погрешно, али ми недостаје он - написала је.

Она се још једном дотакла насиља које је преживела и објансила да је поново провела цео дан у полицији и у болници.

- Цео дан сам провела у полицији. Поново смо отишли у болницу, где сам била последњи пут када сам дошла сама по упут. Прошли пут су ме возила Хитне помоћи одвезла, али сам морала да се враћам сама кући, поготово у мом стању. Данас сам ишла у пратњи полиције, и хвала им на томе јер не бих могла сама да све урадим. Ствари напредују, али веома споро...Не разумем зашто је још увек на слободи. - написала је девојка.

- Само желим да будем срећна. Заиста ми је тешко да прихватим да сам сада буквално нико.

Телеграф.рс

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести