Госпођинци завијени у црно, данас сахрана погинулих у тешкој саобраћајки

НОВИ САД: Мајка и син, Сунчица (45) и Јован Гаџић (22) из Госпођинаца, код Жабља; који су у уторак погинули у собраћајној несрећи, биће сахрањени данас на месном гробљу.
g
Фото: Dnevnik.rs

Њих ће на вечни починак у 16 часова испратити супруг и отац Стева с родитељима, родбина, пријатељи и многобројни познаници.

Житељи Госпођинаца, малог равничарског села у жабаљској општини, ни јуче нису могли да се помире са чињеницом да никада више неће срести Сунчицу и Јована, за које, како кажу, имају само речи хвале.

- Увек су били насмејани и расположени. Ма, породица за пример... Туга, шта да вам кажем, велика несрећа... Како ће сад Стева даље? Не знам... Судбина... - каже једна мештанка видно потресена.

Испред куће Гаџића у Госпођинцима и јуче су се окупили бројни рођаци и познаници. Они који су их познавали не крију сузе, тугу и бол због трагедије која је задесила ову честиту и поштену породицу.

- Кад сам сазнала шта се десило, свега сам се сетила што смо проживели заједно... Били су добри људи, Јован је био јединац, спортиста, играо је тенис и фудбал у локалном клубу, а његова мама је била вредна и добра жена. Живели су с бабом и дедом и, ето, сад је отац Стево остао сам са њима... Прво је кренула болест, а сад ово, ђаво изгледа никад не спава. Ово је огромна трагедија за Госпођинце - кроз сузе је за “Дневник” рекла једна комшиница након што је чула за несрећу.

Јован је студирао Факултет физичког васпитања, а његова мајка Сунчица је радила у Градској чистоћи у Новом Саду. Њихове колеге и јуче су биле потрешене.

Подсетимо, до несреће је дошло када су мајка и син пунтом кренули, из породичне куће у Светосавској улици, према сеоској амбуланти јер је Сунчици позлило. Јован се, како кажу мештани, веома узрујао јер је мајци било лоше и у току вожње и њему је позлило, након чега је возило, из за сада још увек неутврђених разлога, на раскрсници Змај Јовине улице и Краља Петра, ударило у дрво. Од силине удара, с места сувозача је испала Сунчица, док су припадници Ватрогасно-спасилачке јединице извукли возача. Према нзваничним сазнањима, мајка и син, у тренутку несреће, нису били везани сигурносним појасевима.

Несрећни младић, према речима мештана, имао је тумор на мозгу и комшије претпостављају да је то проузроковало напад који га је задесио у вожњи због стреса.

- Наводно му је нога била на папучици за гас, коју је несвесно притиснуо. Није искључено, ни да је Сунчица, покушала да му помогне када је видела да му је позлило,и обома откопчла сигурносни појас... Не знам, не знам... Страшно... - каже за “Дневник” један од житеља Госпођинаца.


КК “Младост” из Бачког Јарка се опростила од капитена

Од Јована су се на друштеним мрешама опростили саиграчи и чланови КК “Младост” Бачки Јарак.

- С великом тугом обавештавамо љубитеље клуба да је члан сениорског тима, уједно и капитен, наш драги Јован Гаџић изгубио живот у саобраћајној несрећи - наведено је на фејсбук страници КК “Младост” Бачки Јарак.


Несрећа се, иначе, догодила у близини сеоске амбуланте, а мештани који су се затекли у близини места несреће одмах су притрчали да помогну путницима.

- Покушавали су да отворе или покидају врата да би извукли повређене, односно младиће и жену која је била на месту сувозача – каже саговорник “Дневника” и додаје да је видео како из сеоске амбуланте истрчава докторка како би им указала помоћ. Превезени су у Клинички центар Војводине, где су, истог дана у 13 часова, упркос напорима лекара, обоје проглашени мртвима.

М. Рашић

Д. Николић

EUR/RSD 117.3108
Најновије вести