Јутка није дошао на суђење, а полиција га није пронашла

КРУШЕВАЦ: Бивши председник општине Брус Милутин Јеличић Јутка, оптужен за сексуално узнемиравање Марије Лукић, данас се није појавио на суђењу, као ни његов тим адвоката, а судија Александар Коцић рекао је да полиција није могла да га нађе.
Milutin Jeličić Jutka Foto: Tanjug/video
Фото: Милутин Јеличић Јутка Фото: Танјуг/видео

На прошлом претресу одређено је да Јеличић буде приведен

"У полицијској белешци пише да Јеличић није пронађен на својој адреси. Његови браниоци су поднели дописе да су спречени да присуствују суђењу", рекао судија Коцић, пренео је Н1.

Заменик тужиоца Саша Аврамовић је предложио суду да Јеличић буде притворен.

"Оптужени избегава да се одазове полицији у Брусу. Зато предлажемо да му се одреди притвор. Окривљени је био обавештен о суђењу. Ни прошлог пута га нисмо видели, а нисмо ни знали да ли је болестан", рекао је Аврамовић.

Боривоје Боровић, пуномоћник Марије Лукић, рекао је да подржава предлог тужиоца и да је очито да се манипулише судом.

"Ово је сигнал да суд мора нешто да учини. Марија га сваког дана виђа на улицама Бруса, јер је у кампањи. Ради се о ругању правди", рекао је Боровић.

Марија Лукић каже да је Јеличић свакодневно у кампањи и да га могу видети на улицама.

"Обилази села у кампањи, а не може да дође на суђење због наводне болести. Нема смисла. Сматрам то манипилацијом. Заиста нисам могла да верујем да полиција није могла да га нађе. Очито да је побегао и склонио се из стана. Он може пре сваког рочишта да измисли да је болестан, и зато је најрационалније да буде доведен из притвора", рекла је Марија Лукић.

Суд ће накнадно одредити нови датум и термин суђења.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести