ЛАЖНА НАГРАДНА ИГРА НА ФЕЈСБУКУ Ухапшена тројица ПРЕВАРАНАТА! Користили лого НБС и тражили податке с КАРТИЦА! Ево на чега су трошили УКРАДЕН НОВАЦ

БЕОГРАД: Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су С. Л. (29), Н. В. (32) и Б. М. (22) из Београда, због сумње да су преварили више грађана тако што су на Фејсбуку организовали наградну игру преко лажне странице Народне банке Србије, користећи њен лого.
hapsenje policija Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Од учесника тражили су податке са платних картица како би учествовањем добили прилику да удвоструче новац који имају на платном рачуну, саопштио је вечерас МУП.

Оштећени грађани су им достављали податке о платној картици и стању на рачуну, а они су, како се сумња, новац са тих рачуна пребацивали на налоге за онлајн клађење, а потом га и подизали,

Сумња се да су на тај начин прибавили противправну имовинску корист у износу већем од 20 милиона динара, за колико су и оштетили грађане.

Ухапшени су због постојања основа сумње да су извршили кривична дела неовлашћена употреба туђег пословног имена и друге посебне ознаке робе или услуга, превара и фалсификовање и злоупотреба платних картица.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити спроведени надлежном тужилаштву.

Акцију су спровели припадници Министарства унутрашњих послова, Управе за технику, Службе за борбу против високотехнолошког криминала, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, Посебним јавним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести