Лажни директор арапске фирме оштетио неколико компанија

Припадници Министарства унутрашњих послова – Одељења за борбу против високотехнолошког криминала ухапсили су В. Ј. (61) због постојања основа сумње да је, лажно се представљајући као Андреј Камараш, финансијски директор компаније „Ал Маабар инвестментс” ЛЛЦ, која послује у оквиру пројекта „Београд на води”, оштетио већи број компанија у Србији.
varalica
Фото: scereenshot

У сарадњи с Посебним тужилаштвом за високотехнолошки криминал, а на основу информација Безбедносно-информативне агенције, В. Ј. је ухапшен због постојања основа сумње да је починио више кривичних дела преваре и фалсификовања исправе.

Сумња се да је В.Ј. током дужег периода, ради стицања противправне имовинске користи, ступао у контакт с већим бројем правних лица из Србије, којима је лажно нудио могућност пласмана њихове робе на тржишту Уједињених Арапских Емирата, преко компаније „Ал Маабар инвестментс”, са седиштем у Абу Дабију.

Како се сумња, да би оштећене довео у заблуду, осумњичени је израдио лажну веб-страницу њњњ.алммааб.цом, која својим графичким изгледом личи на веб-презентацију компаније „Ал Маабар инвестментс” ЛЛЦ, на којој је оставио имејл-адресу преко које је комуницирао с оштећеним компанијама.

Сумња се и да је В. Ј. сачињавао фалсификовану пословну документацију, оверавао је лажним печатом компаније који је сам израдио и на тај начин доводио у заблуду одговорна лица већег броја компанија у Србији.

Постоје основи сумње да је В. Ј. користио и фалсификовани пасош Републике Словачке на име Андреј Камараш.

Министарство унутрашњих послова позива грађане која су на било који начин били у контакту с В. Ј. или су оштећени његовим преварним радњама, да се јаве на телефон 011/3540-231 или на имејл-адресу Одељења за борбу против високотехнолошког криминала втк­муп.гов.рс.

С. Х.

EUR/RSD 117.6085
Најновије вести