Министарство: Нико не сме да буде изнад закона

БЕОГРАД:  Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре саопштило је, након хапшења директора ЈП "Инфраструктуре железнице Србије" због мита, да пружа подршку МУП-у и свим правосудним органима у борби против корупције и криминала и да нико не сме да буде изнад закона.
5-mito.jpg foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Очекујемо да се утврде све чињенице у вези са сумњама на злоупотребе у предузећу ''Инфраструктура железнице Србије'', а одговорни процесуирају у складу са законом", наводи се у саопштењу Министарства.

Додаје се да држава улаже огроман новац у модернизацију железнице у Србији, како би грађани и привреда добили модерну железницу, и да ниједан динар не сме бити потрошен мимо закона и на штету грађана Србије.

Директор ЈП "Инфраструктуре Железнице Србије" Мирољуб Јевтић и још три особе ухапшени су због сумње да су примали и давали мито у постпуку експропријације земљишта на траси планиране изградње брзе пруге.

Јевтић се сумњичи да је у службеним просторијама предузећа примио мито у износу од 10.000 евра, од посредника као награду за коруптивне радње у поступку експропријације земљишта које се налази на траси планиране изградне брзе пруге.

Полиција је у тренутку хапшења код осумњиченог нашла новац, а сумња се да је тих 10.000 евра само једна од транши.

Ухапшени су Д.Б. (1970), члан Надзорног одбора Привредног друштва "Ратко Митровић" из Новог Сада, као и двојица адвоката из Новог Сада.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести