МУП: У прва три дана предато скоро 6.000 комада оружја

БЕОГРАД: У прва три дана важења мере предаје нерегистоварног оружја у поседу грађана, од 8. до 10. маја, предато је 5.973 комада оружја, 290.572 комада муниције и 468 комада минско експлозивних средстава, објавило је Министарство унутрашњих послова на свом Инстаграм налогу.
oruzje1
Фото: МУП

МУП позива све грађане који поседују нерегистровано оружје, муницију и експлозивне направе да их до 8. јуна предају најближој полицијској станици.

Такође, грађани имају могућност и да позову полицијске службенике да дођу на наведену адресу и преузму оружје, навео је МУП.

Од 8. маја, у наредних месец дана, сви грађани који поседују нелегално оружје могу да га предају полицијској станици без икаквих "питања и последица".

МУП је раније саопштио да грађани нерегистровано оружје могу да предају и без напуштања свога дома, позивом најближој полицијској станици која ће упутити патролу на дату адресу и оружје преузети.

Након 8. јуна, онај код кога се открије нерегистровано оружје, муниција и експлозивне направе, сносиће озбиљне казнене последице.

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести