На Градини заплењени злато и парфеми

ГРАДИНА: На највећем и најфреквентнијем прелазу ка Бугарској цариници су спречили кријумчарење златног накита и парфема, саопштила је данас Управа царина.
kozmetika sverc
Фото: Tanjug (Ministarstvo finansija/ Uprava carina)

Непријављено злато пронађено је јуче приликом детаљне контроле на улазу у земљу аутомобила бугарских регистарских ознака.

Њиме је петоро бугарских држављана путовало ка Француској.

Прегледом аутомобила у торбици и несесеру једне путнице пронађен је део непријављеног златног накита, да би потом и иза, као и испод возачевог седишта, биле пронађене кутија и торбица са златом.

Вредност преко 30 наруквица, огрлица минђуша и прстења, укупне тежине нешто више од 350 грама, процењена је на преко 800.000 динара.

У другом случају који се десио истог дана је приликом контроле камиона панчевачке регистрације, који је из Турске превозио текстилну робу за увозника у Београду, пронађено 40 женских и мушких парфема познатих робних марки.

Цариници су у бочном сандуку за алат пронашли кутије и кесе са 40 кријумчарених парфема.

Осим због кријумчарења, возач ће одговарати и због повреде права интелектуалне својине познатих брендова армани, версаће, пако рабан, каролина херера и других, јер се претпоставља да је реч о квалитетним, али ипак копијама парфема ових произвођача.

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести