Одложен поновљени претрес у поступку за убиство Војислава Шкрбића

У новосадском Вишем суду јуче није настављен поновљени доказни поступак, почет крајем прошле године, против  Милоша Бухе (48), осуђеног на 17 година затвора због саучесништва у убиству Војислава Шкрбића 2014. године у ресторану „Гондола” у центру Новог Сада.
1
Фото: Место обрачуна у „Гондоли”

Разлог отказивања рочишта је што је одбрана предложила допунско вештачење тима судких вештака из области психијатрије и психологије. С обзиром на то да се не зна кад ће бити готови налази и мишљења стручњака поменутих струка, наредни термин суђења још није заказан.

– Очекујемо налазе на околности урачунљивости окривљеног у време критичног догађаја – навео је за наш лист Бухин бранилац адвокат Гвозден Гргур. 

Подсетимо, Апелациони суд саопштио је претпрошле године да је Милошу Бухи повећао казну две године – с 15 година затвора на 17. Он је ухапшен преклане, почетком новембра, по потерници, три и по године после поменуте ликвидације.  Како смо писали, пред великим већем, којем председава судија Слободанка Гутовић, изјаве је на претходном рочишту у септембру дало седам сведока, који су већином спомињали пијанство окривљеног.

Подсетимо, окривљени Милош Буха рекао је на једном од претходних рочишта да је кобног дана много пио јер је славио сазнање да му је супруга трудна. Прва његова жена је, како је казао, после дуге и тешке болести преминула, а иза ње су остале две малолетне кћерке које су биле јако везане за њега.  

Он се у изјави пред већем заклињао да није штитио Душана Буху својим телом.

– Нисам знао да ће пуцати, а да сам знао да је Душко био у сукобу с Војом, не би се то ни догодило. Био сам превише пијан тог дана, наливао сам се с више људи на неколико места, од јутра – изјавио је раније, приликом изношења одбране окривљени.

Фото: Убијени Војислав Шкрбић

Како смо писали, Војислав Шкрбић је убијен 22. маја 2014. године око 21 сат у ресторану „Гондола” код Дунавског парка. Душан Буха је окривљен да је убио Шкрбића хицима из пиштоља, а Милош му је наводно помогао тако што је први у локалу пришао Шкрбићу и почео с њим да разговара, након чега га је Душан упуцао.

Душан Буха се предао после 20 дана и признао убиство Шкрбића, док је Милош побегао и скривао се све до почетка новембра претпрошле године. Иначе, Милош и Душан нису у сродству, већ само презимењаци.

Виши суд у Новом Саду је 4. априла прошле године другостепеном пресудом поновио ону изречену средином фебруара претходне године за тешко убиство Војислава Шкрбића из Каћа, којом је Душан Буха из Бачког Доброг Поља осуђен на обједињену казну за тешко убиство и ношење оружја на 18 година затвора, док је другооптужени Милош Буха из Степановићева, коме се судило у одсуству, као саизвршилац опет био осуђен на 15 година робије.   

М. Вујачић

Zoki
02.11.2019 • 23:57
Odlozeno sudjenje dok se ne nagode koliko kosta sloboda posto zivot ne vredi nista.Bio pijan nije znao nista,klasika koja pali samo kad se sudija malo podmaze.
EUR/RSD 117.5777
Најновије вести