Одређен притвор до 30 дана помахниталом возачу

БЕОГРАД: Први основи суд у Београду одредио је данас, на предлог тужилаштва, притвор до 30 дана Владимиру С. који је у суботу у раним јутарњим часовима аутомобилом улетео у пешачку зону у Змај Јовиној улици у Београду, разнео башту кафића и повредио Драгану С. (21).
Udes u pešačkoj zoni u Zmaj Jovinoj ulici u Beogradu  Foto: Tanjug/D. Kujundžić
Фото: Tanjug

Притвор му је одређен због постојања особитих околности које указују да ће утицати на сведоке, рекла је Тањугу портпарол суда Ивана Рамић.Владимир С. је претходно на саслушању код тужиоца тврдио да не зна због чега је то урадио, те да се не сећа ничега јер је био пијан.

Портпарол тужилаштва Александра Ђенадић рекла је Танјугу да се Владимир С. сумњичи да је извршио кривично дело “тешко дело против опште сигурности”.За тешко дело против опште сигурности запрећена је казна од једне до осам година затвора.Тужиластво је још у суботу након увиђаја, наложило полицији да прикупи све видео записе са лица места као и да узме изјаве од оцевидаца и сведока.

Такоде су наложени тестови осумњиценог на алкохол и дрогу.Према првим информацијама из полиције, осумњичени је имао преко 1,7 промила алкохола у крви, односно био је пијан. Осумњичени је након инцидента ударио у бандеру и том приликом задобио је лакше повреде. 

Он је, као и повређена Драгана С. убрзо након тога колима Хитне помоћи превезени у Ургентни центар где су им саниране повреде.

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести