Окривљени за покушај убиства грешком није спроведен на суђење?

Суђење Жарку Шушиловићу (29) из Бачке Паланке, окривљеном да је лане пребио и избо на улици у том месту рођену сестру Д. Ш. (21), и тако покушао да је убије, одложен је јуче у новосадском Вишем суду.
Sud u Novom Sadu/Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

У судницу су дошли судски вештаци, пуномоћник оштећене и стручни саветници одбране, али не и оптужени, који је у притвору, а без објашњења затвора зашто није приведен. Окривљени, наводно, из притвора није приведен грешком затвора у којем је у притвору, сазнајемо незванично.

Иначе, окривљени је почетком прошлог месеца изнео одбрану и рекао да је оптужницу разумео, али је казао да не зна да је иједном убо сестру. По његовим речима, све је почело у новембру претходне године, када је сестра с његовом женом и дететом, након забране његовог родитељског старања и приласка, отишла из куће да живе заједно у подстанарском стану. 

Окривљени је на отварању суђења казао да је његова сестра, сада у статусу оштећене, можда пала на шрафцигер, који је имао код себе том приликом.

– Та алатка, укупне дужине око 16 центиметра, у једном тренутку ми је испала из yепа радних панталона и ја сам је махинално подигао – казао је тада оптужени. – Претходно сам се вратио са сезонског посла, под утицајем алкохола. Закачио сам се око пара с оцем, који је позвао полицију, па сам сео на бицикл да се проветрим, не сачекавши патролу. Наишао сам убрзо на жену, с којом сам био у бракоразводном поступку, с нашим сином.

Он је том приликом описао шта је претходило догађају, после којег се нашао иза браве у притвору. Навео је да су и он и његова супруга, с којом се у међувремену развео, били у везама из којих имају по једно дете, али затим  у браку и заједничко дете, из управо и звачино разведеног брака.

– Сматрам да би се односи између моје супруге и мене средили да сестра није отишла да станује с њима после наших несугласица. Имам утисак да је она допринела растурању мог брака – оценио је окривљени на отварању доказног поступка.  – Ударио сам је песницом јер је она кренула на мене. Махала је рукама, али да сам хтео да убијем и да сам имао умишљај, ја сам имао прилику да то учиним.

Сада разведена супруга оптуженог, М. Ш. је потом рекла да она није видела да га је његова сестра у спорној прилици иједном ударила.

Наставак главног претреса заказан је за 14. мај, на који су опет позвани судски вештаци медицинске стуке, стручни саветник и један сведок, када се и очекује завршетак доказног поступка.

М. Вујачић

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести