Осморица ''слепих путника'' враћена са границе

ХОРГОШ:  Цариници су у два наврата спречили тројицу, па још петорицу миграната који су покушали сакривени у камионима илегално да пређу границу на прелазима Хоргош и Батровци.
skener na horgosu, Uprava carina
Фото: Управа царина

Данас пре подне на излазној страни граничног прелаза Хоргош захваљујући царинском скенеру који је показао силуете људи, откривени су мигранти у камиону бугарских регистарских ознака, који је из Турске у Немачку превозио ормане. Поред скенера, сакривене Авганистанце одала је и пресечена, па чиодама и суперлепком залепљена сајла на приколици.

Неколико дана раније 26. октобра на излазној страни граничног прелаза Батровци у камиону македонских регистарских ознака који је за француско тржиште превозио електромоторе, на снимку скенера такође су примећене силуете људи.Упутивши се ка камиону ради детаљне контроле, цариници су приметили и оштећену сајлу на приколици, која је била знак да се у камиону налазе ''''слепи путници''''. 

Кад су отворили приколицу, један мигрант готово да је испао из камиона, јер је био притешњен између кутија са робом и врата камиона. 

Све откривене мигранте преузела је гранична полиција.

EUR/RSD 117.5121
Најновије вести