Откривено три тоне сумњиве гардеробе у царинским складиштима

БЕОГРАД: Приликом контроле неколико јавних царинских складишта у Београду од 29. новембра до 2. децембра цариници су у сарадњи са полицијом, због сумње у повреду права интелектуалне својине познатих робних марки привремено задржали преко три тоне гардеробе.
na Gradini zaplenjena zimska garderoba Foto: Uprava carina
Фото: на Градини заплењена зимска гардероба Фото: Управа царина

Међу робом из Турске која је од стране неколико увозничких фирми из Београда смештена у јавна царинска складишта до коначног царињења, пронађено је готово 30.000 одевних предмета чија оригиналност је спорна.

О судбини задржане робе одлучиће носиоци права или њихови овлашћени заступници, који имају рок од 10 дана да се изјасне о томе да ли се ради о оригиналној или фалсификованој роби.

Из Управе царина напомињу да се јавним царинским складиштима држи роба над којом тек треба да се спроведе царински поступак и да за то време за њу одговарају држаоци складишта.

Без обзира што се зову „царинска складишта“ цариници нису присутни у њима, већ само врше њихове редовне и ванредне контроле, како не би дошло до неовлашћеног поступања са робом и како би се осигурала њена истоветност до коначног царињења и пуштања у слободан промет.

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести