ПОЈАВА „КИДС ДРОГЕ“ Полиција посебно прати безбедност у зони школа

БЕОГРАД: Поводом информација да су се на тржишту у Србији појавиле психоактивне супстанце у облику жвака, тзв. кидс дрога и снус, Министарство унутрашњих послова је саопштило да њихови службеници, приликом проналаска било које супстанце за коју посумњају да је дрога, исту одузимају.
policijska znacka, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

После тога се врши даље вештачење у Националном центру за криминалистичку форензику како би се утврдило да ли се ради о психоактивној супстанци, тј. дроги.

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова у претходном периоду нису пронашли тзв. кидс дрогу, а разне дроге у облику разнобојних таблета које подсећају на бомбоне се појављују већ деценијама.

Снус је дувански производ и не налази се на Списку психоактивних контролисаних супстанци који је одређен Правилником о утврђивању Списка психоактивних контролисаних супстанци, што значи да није дрога.

МУП наводи да је потребно да родитељи разговарају са својом децом и да их упозоре на све опасности са којима се могу суочити и да упозоре децу да уколико дођу у контакт са оваквим супстанцама исте не узимају.

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова посебно прате безбедносну проблематику у школама и у зони школа и у складу са тим предузимају све потребне мере и радње на сузбијању свих облика криминалитета, а спроводе и низ превентивних активности везаних за борбу против дрога.

"Молимо родитеље, као и остале грађане да пре дељења оваквих информација посредством друштвених мрежа исте доставе најближој полицијској станици", наведено је у саопштењу МУП-а.

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести