Поново одложено суђење оптуженима за нереде у Бетон хали

БЕОГРАД: Пред Првим основним судом у Београду је за 22. децембар одложено суђење десеторици оптужених младића за насилничко понашање и нереде које су, како се сумња, изазвали 22. маја увече у Бетон хали, након прославе шампионске титуле ФК Црвена Звезда на Савском шеталишту.
sud
Фото: Pixabay, ilustracija

До одлагања је дошло због изостанка оптуженог Уроша Стојковића, који је изостанак оправдао лекарском докуметнацијом коју је суду доставио његов адвокат.

Почетак овог суђења био је одложен и крајем јула, и поново у октобру..

Сви оптужени се терете за кривично дело насилничко понашање и бране се са слободе.

Оптужним предлогом Прво основно јавно тужилаштво у Београду тражи да се сви оптужени прогласе кривима.

За Вићентија Јелића тужилаштво је предложило казну од годину и по дана затвора, а по годину дана затвора за Петра Јаничића, Сашу Поповића, Милоша Перуничића, Јована Вуковића, Уроша Стојковића, Николу Николића, Немању Родића, Филипа Марковића и Игора Шпаравала.

Они су оптужени јер су у групи и заједно са више НН лица, 22. маја, након прославе шампионске титуле ФК Црвена Звезда којој је присуствовало неколико хиљада навијача, ушли у башту ресторана „Лафаyетте“ у коме се налазило око 400 гостију, од чега око 250 у башти, где су дрским и безобзирним понашањем "изазвали страх и озбиљне последице по спокојство великог броја присутних гостију и запослених радника ресторана", наводи тужилаштво.

Ту су, како додаје тужилаштво, уз буку и вику узимали чаше и флаше са столова и разбијали ихо под, превртали и ломили инвентар, столове и столице, што су чинили и у правцу гостију и запослених, услед чега је настао метеж међу гостима који су у страху и у трку напуштали башту ресторана уз вриску и плач и тражећи заклон бежали у затворени део и кухињу ресторана, плашећи се за своју безбедност.

Неки од њих су били повређени, са посекотинама.

Непосредно након овог догађаја, полиција је у сарадњи са Првим основним јавним тужилаштвом у Београду ухапсила 109 пунолетних особа која су правила нереде на Савском шеталишту.

Поменутих 10 је оптужено за кривично дело, а против 99 других покренути су прекршајни поступци због кршења Закона о јавном реду и миру.

Kute
26.11.2021 • 12:09
Sve je bilo unapred isplanirano. Neko (čitaj MUP) je poslao nabildovane neiživljene, maskirane likove da polome to što je dogovoreno, a sat vremena posle su se pojavili policajci, po nalogu nekoga čitaj MUP), da uhapse, nasumično, destetak momaka, kako bi opravdali svoje postojanje i zamazali oči javnosti, kao oni vode računa o javnom redu i miru.... Providno je to. Pustite ovu decu, a pohapsite prave huligane i kriminalce, koji rade po nalogu nekoga (čitaj MUP).
EUR/RSD 117.5844
Најновије вести