Пореском преваром оштетили буџет за више од 7,4 милиона

БЕОГРАД: У заједничкој акцији инспектора Пореске полиције и Министарства унутрашњих послова, а по налогу Основног јавног тужилаштва у Суботици, ухапшене су две особе, против којих су поднете кривичне пријаве због сумње да су извршили кривично дело пореска превара у вези са ПДВ, чиме су оштетили буџет Србије у износу већем од 7,4 милиона динара.
hapsenje
Фото: freeimages

Један од осумњичених је у периоду од 1. фебруара 2020. до 31. августа 2021, у својству власника и одговорног лица привредног друштва из Суботице, уз помоћ другопријављеног, у својству књиговође, на основу сачињене фиктивне документације, поднео 14 пореских пријава пореза на додату вреднос.

У тим пријавама произвољно су унети подаци о промету и захтеван је повраћај ПДВ, у укупном износу већем од 5,9 милиона динара.

Другопријављени је, такође, у својству власника и одговорног лица привредног друштва из Суботице, у периоду од 1. априла 2019. до 31. марта 2020. године, поднео четири пореске пријаве пореза на додату вредност, неистинитог садржаја, у којима је произвољно исказао претплату ПДВ у износу већем од 1,4 милиона динара и определио износ за повраћај ПДВ од 968,900 динара, стоји у саопштењу.

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести