Председнику општине Гроцка продужен притвор за још 30 дана

БЕОГРАД: Други Основни суд у Београду продужио је данас  за још 30 дана притвор председнику општине Гроцка, високом функционеру СНС Драгољубу Симоновићу, који се сумњичи да је наложио подметање пожара новинару портала "Жиг инфо" Милану Јовановићу 12. децембра прошле године.
Dragoljub Simonović Foto: grocka.rs
Фото: Драгољуб Симоновић Фото: grocka.rs

Портпарол суда Ирина Ковачевић прецизирала је за Тањуг да је Симоновићу притвор продужен због опасности да ће током истраге утицати на сведоке.

Симоновић је ухапшен 25. јануара, а нешто више од месец дана раније ухапшени су извршилац Александар Маринковић, организатор паљења пожара Игор Новаковић и помагачица Бојана Цветковић Шијачки.

 На саслушању у Тужилаштву, Симоновић је негирао извршење кривичног дела за које се сумњичи а то је "изазивање опште опасности у подстрекавању".

Бојана Цветковић Шијацки је закључила споразум са тужилаштвом на основу којег је осуђена на шест месеци кућног затвора и новчану казну од 50.000 динара.
Јовановић је од почетка тврдио да је нападнут искључиво због свог писања о аферама председника Општине, који је иначе и члан Главног одбора СНС.

У ноћи  између 11. и 12. децембра запаљен је аутомобил Јовановићеве супруге, а пожар се тада проширио на гаражу и део куће. У пожару је била причињена материјална штета, али нико није повређен.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести