Шестогодишњак повређен у школи на Клиси ван животне опасности

– Шестогодишњи Б. В., на кога је прошле среде пала метална ограда у Основној школи „Душан Радовић” на новосадској Клиси, није више у животној опасности – потврдила је за „Дневник” портпаролка Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду др Андреа Ђуретић.
1
Фото: Dnevnik.rs

Иако је свестан и комуникативани, дечак је и даље на Одељењу интензивне неге, незванично сазнајемо.

Подсетимо, дечак је у школском дворишту два пута отворио клизну капију да прођу његови другари, а када је и сам хтео да прође, она је пала на њега.

Тешки метал га је ударио и нанео му опасну повреду на глави па је колима Хитне помоћи одмах превезен у Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине.

Полиција је обавила увиђај у школском дворишту и утврђује се како се могло догодити да капија исклизне и падне на дете.


Несрећни случај се десио 30 минута по завршетку наставе

Директорка ОШ „Душан Радовић” Славољупка Михајловић казала је да се несрећни случај десио 30 минута по завршетку наставе.

– Школа је поступила по закону и обавестила о догађају Школску управу, Градску управу за образовање, председника Савета родитеља и председника Школског одбора – рекла је, дан после несреће, видно узнемирена директорка. – Искрено се надам да ће дете бити добро и у сталном смо контакту с родитељима.


Члан Градског већа за образовање и председник Координационог тела за борбу против насиља у основним и средњим школана на територији Новог Сада мр Владимир Јелић рекао је, како смо већ писали, да по првим, још званично непотврђеним информацијама прикупљеним на терену, школа није испоштовала препоруку Координационог тела за борбу против насиља у школама Града Новог Сада да током трајања наставе капије школа буду закључане.

– Утврђено је да је дежурни наставник у тренутку повређивања детета В. Б. био на часу, уместо да обилази хол и двориште, што ће бити предмет утврђивања одговорности у школи – рекао је Јелић. – И поред одлуке Савета родитеља о ангажовању обезбеђења у школи, које је могло предупредити повређивање ученика, током овог месеца обезбеђење није било ангажовано због, како тврде из школе, недостатка новца који школа прикупља од родитеља ученика који похађају ту образовну установу. Док Просветна инспекција не усвоји коначан записник на основу свих околности, као и полиција у свом делокругу, не можемо давати више информација.

Д. Николић

EUR/RSD 117.5799
Најновије вести