Стојчић негира пљачку куће Поповића, остаје у притвору

БЕОГРАД: Војислав Стојчић, син убијеног полицијског генерала Радована Стојчића Баџе, данас је на почетку суђења у Трећем основном суду у Београду негирао да је извршио пљачку породичне куће власника Гранд продукције Саше Поповића у марту прошле године.
1
Фото: Tanjug

Као и у истрази на саслушању у тужилаштву, он је поновио да му се цео та пљачка приписана због његовог презимена.

Тврдио је и да тужилаштво није усвојило његове доказне предлоге, па је од суда тражио да се саслуша сведоке који треба да му дају алиби - да је на дан пљачке био у играоници на рођенданској прослави.

На крају суђења његови браниоци су предложили суду да му укине притвор, али је суд то одбио.

Стојчић је у новобеоградски суд приведен са букагијама на ногама и лисицама на рукама.

Наставак суђења, на ком треба да сведоче оштећени Саша и Сузана Поповић, заказано је за 19. фебруар.

Он је у притвору од хапшења 16. августа прошле године, због околности које указују да би у кратком року могао да понови кривично дело, имајући у виду да је и раније био осуђиван за слична дела.

Тужилаштво је у оптужници преложило суду да Стојчића осуди на казну од четири и по године затвора.

Стојчић се терети за кривично дело тешка крађа, јер је, како се наводи у оптужници, из куће однео сатове и накит који су комисионим вештачењем процењени на 12.613.800,00 динара.

Поповић и његова супруга Сузана сведочили су почетком септембра прошле године у истрази која је спроведена против Стојчића, а власник Гранда је након тога тужилаштву доставио спецификацију украдених сатова са одштетним захтевом од 142.000 евра.

Стојчић се терети да је 8. марта 2018. прескочио ограду висине око 2,5 метара и ушао у двориште, а потом и у кућу Поповића која је била откључана и у којој у том тренутку није било никога.

Потом се попео се на спрат куће и извршио преметачину спаваће собе одакле је, према оптужници, однео златни накит, дукате, као и осам мушких ручних сатова и један женски.

Стојчић је на саслушању у тужилаштву након хапшења негирао пљачку код Поповића и тужиоцу рекао да му је „све наместила полиција због оца“, као и да су му докази подметнути.

EUR/RSD 117.5923
Најновије вести