Суђење Новосађанки за 18,5 кг марихуане и пет пиштоља: После ћутње, потпуно негирала дела

У новосадском Вишем суду на главном претресу у којем је Маријана Мирјанић (30) из Новог Сада окривљена за ношење и промет преко 18 килограма марихуане и пет пиштоља, а оптужена, која се бранила ћутањем у истражној фази, изнела је одбрану. Потпуно је негирала дела која јој се стављају на терет, пред већем судије Срђана Савића.    
Sud u Novom Sadu/Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Она је истакла да се се изненадила кад је на улазу у Петроварадин, из правца Банстола, полиција претресом возила пронашла нелегалан пртљаг, након што јој је нарађено да изађе. Испричала је, да је се враћала из Врања од свог дечка, код којег је била у посети претходног дана. Наводно он је њој обезбедио аутомобил, којим ће доћи до њега и вратити се. Кад је била тамо с њим на ручку, он је отишао да јој наточи гориво, и она је потом без проверавања пртљажника кренула кући.

Била је убеђена да су кола власништво „рент–а-кар“ агенције, али испоставило се да у досијеу возила тако не пише. Окривљена није желела да саопшти име свог дечка, да не би ушла у непријатну ситуацију, сазнали смо јуче у Суду.    

Према оптужници, окривљена је у ноћи између 2. и 3. фебруара ове године, на путу између Бујановца и Петроварадина аутомобилом преносила, ради продаје, око 18.500 грама марихуане и  пет пиштоља с мецима (21 комад). 

У фолксвагену пасат београдских регистарских ознака, којим је она управљала, полиција је  затекла марихуану спаковану у четири пакета, распоређену у торбу и платнени yак, док је оружје било запаковано у провидну стреч фолију. Један пиштољ „збројевка“ од два, те марке, није имао видљив фабрички број, а уз њих су заплењени и пиштољи „ зораки“, чије држање није дозвољено.

Прегледом окривљене, пронађена су два пакетића хероина. укупне масе 0,60 грама, наводи се у оптужном акту.    

Окривљеној, која је у притвору, приписује се да је извршила кривична дела неовлашћене производње и стављања у промет опојних дрога у стицају с недозвољеном прозводњом, држањем и ношењем оружја и експлозивних материја.   

Наставак претреса, судија Срђан Савић, заказао је за 4. фебруар наредне године, када се планира саслушање судског вештака за психијатрију и увид у досије о аутомобилу који је претресан у овом догађају, евентално саслушање његовог власника, као и преглед видео надзора, локација интересантних за овај поступак.  

М. Вујачић

EUR/RSD 117.5794
Најновије вести