Судија тражила да не суди Дарку Костићу, суд усвојио захтев

БЕОГРАД: Почетак суђења модном креатору Дарку Костићу због оптужби за полно узнемиравање и неовлашћено држање дроге, још није заказан јер је судија, која је добила да суди његов предмет прошле седмице затражила своје изузеће.
darko kostic, youtube
Фото: Youtube Printscreen

Портопарол суда Ирог Величковић прецизирао је да је предмет у кривичном поступку који се против Костића додељен је судији Светлани Галић, али да је она 17. августа поднела захтев за своје изузеће.

Решењем председника Трећег основног суда у Београду од 20. августа године усвојен је захтев судије и она је изузета од поступања у том предмету, рекао је Величковић.

Он је додао да ће предмет бити додељен у рад другом судији.

Разлог за изузеће судије није познат, али наш закон налаже да је судија, чим сазна да постоји неки од разлога за изузеће, дужан да прекине сваки рад на том предмету и да о томе обавести председника суда који ће одлучити о изузећу.

Против Костића је 14. августа Треће основно тужилаштво поднело оптужни предлог  за полно узнемиравање малолетног Л. Ј. (15), али и још једног пунолетног младића Б. Ш. (22), као и за недозвољено држање дроге, а истог дана суд му је укинуо притвор.

Костић се раније на саслушању у тужилаштву бранио ћутањем, искористивши своје законско право да не износи одбрану, али је након изласка из притвора, преко друштвених мрежа поручио да није никога малтретирао, злоставља или довео у непријатну ситуацију, већ да је он жртва медијског “силовања и злостављања”.

Случај малолетника и пунолетног младића нису повезани. 

Костић се сумњичи за узнемиравање малолетника, коме је раније неком приликом дао “камагру”, а да малишан то није знао.

Костића је пријавио за наводно полно узнемиравање у његовом стану, пошто је дошао да га креатор фотографише.

И други младић Б.Ш. је према писању таблоида сведочио да га је Костић полно узнемиравао након конзумирања дроге.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести