Швељо оптужен за чак 10 кривичних дела

БЕОГРАД: Основно јавно тужилаштво у Новом Саду поднело је суду оптужни предлог против новосадског стилисте Срђана Швеља (52) којим га терети за чак 10 кривичних дела међу којима је и производња порнографског материјала и искоришћање малолетника.
sveljo sfw
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Суд му је на предлог тужилаштва продужио и притвор у којем се налази од хапшења 28. јануара.

Портпарол Основног суда у Новом Саду Глигор Небић рекао је Танјугу да је оптужни предлог поднет суду против Швеља 27. марта, а кривично ванпретресно веће му је решењем продужило притвор до 26. априла.

Оптужним предлогом тужилаштво терети стилисту за пет кривичних дела производња, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију.

Такође му се ставља и једно ово исто дело у продуженом трајању, три кривична дела - полно узнемиравање и једно кривично дело - недозвољено држање опојних дрога.

С обзиром да су овде у питању оштећена лица махом малолетници, одлукама надлежних органа је предвиђено је хитно поступање суда и у ванредном стању.

Очекује се да ће ускоро заказати почетак суђења.

Медији су након хапшења писали да се сумња како је Швељо претходних месеци сексуално искоришћавао малолетнике који су долазили код њега као модели.

Претесом стана осумњиченог, полиција је пронашла фотографије настале злоупотребом малолетника у порнографске сврхе, саопштено је након хапшења из новосадске полиције.

EUR/RSD 117.1109
Најновије вести