Тасманијском ђаволу лисице због насилништва над бившом супругом

НОВИ САД: Миљан Ђурашиновић (40), звани Тасманијски ђаво, ухапшен је у суботу у Новом Саду због насилничког понашања и насиња у породици.
hapsenje
Фото: Tanjug/MUP, ilustracija

Он је, према речима очевидаца, дошао у пицерију “Карибик”, насилнички се понашао, викао и ударао радницу Н. С. (34), превртао столове и столице. Један од радника покушао је да му се супростави, међутим Тасманијски ђаво је извадио нож, а потом несрећну жену извео, угурао у аутомобил и након тога су се одвезли у непознатом правцу.

Како „Дневник” сазнаје незванично, жена коју је на силу извукао из пицерије је Ђурашиновићева бивша супруга која је недуго након инцидента пронађена, а њему је одређено полицијско задржавање до 48 сати. По хитном поступку изречена му је забрана приласка и комуникације.

Иначе, како се предпоставља, несрећна жена, из страха, није хтела да поднесе пријаву против њега.

Иначе, Ђурашиновић је од раније познат полицији и јавности по  насилничком понашању, али и као ултиматфајтер који је више пута долазио у сукоб са законом.

Тасманијски ђаво је последњи пут хапшен септембру ове године и то, такође, због насилничког понашања. Подсетимо, инцидент се догодио 5. септембра, у Делиградској улици у Београду, када је аутомобил “ауди”, којим је управљао Ђурашиновић, закачио старијег човека који је ишао пешке ван пешачког прелаза. Како су тада пренели медији, старац је тада руком ударио по хауби “аудија”, што је возача изнервирало, те је бесно изашао из кола и ударио несрећног човека песницом у лице толиком јачином да је овај од ударца пао. Након што је нокаутирао човека, вратио се у кола и отишао с места несреће.


Од светског првака до букагија

Тасманијски Ђаво је био светски првак у ултиматфајту. Одрастао је у васпитно-поправном дому, а полицији је познат по тучама у којима је учествовао као члан обезбеђења ноћних клубова. У новогодишњој ноћи 2006. године у пуцњави у хотелу „Метропол” задобио је прострелну рану на левој руци после масовне туче гостију. Две године касније мачетом је нанео тешке повреде власнику једне кладионице, због чега је првобитно осуђен на девет година затвора. Казна му је потом смањена на седам и по година затвора, да би на крају одлежао само пет година и три месеца.


Подсетимо и на инцидент који  се догодио у судници док му се судило због насиља у породици, јер је крајем  фебруара 2016. године физички напао супругу, а потом претио њој и деци. Он је током суђења, у пуној судници, нокаутирао полицајца који је сведочио против њега. Наиме, суђење се одвијало уобичајено и без инцидената, све док на ред није дошло саслушање сведока полицајца, који је спорне вечери интервенисао у Ђурашиновићевој кући. Реч је  о полицајцу који га је хапсио када је напао супругу и два малолетна сина, претећи да ће их све запалити и због тога је позван као сведок.

Након што су тужилац и судија завршили с испитивањем сведока, реч је добио и Ђурашиновић, који је одмах упитао полицајца да ли познаје његову супругу и да ли је у њеном друштву дошао на јучерашње суђење. Кад је полицајац одговорио одрично, Ђурашиновић је из све снаге замахнуо песницом и ударио га у главу. Све се одиграло неочекивано и муњевитом брзином. Ђурашиновић је полицајцу задао ударац на прегибу између врата и рамена, јер као ултиматфајтер зна да се противник тако најлакше онеспособи. Полицајац је после напада без свести пребачен на Ургентни центар, док је Ђурашиновић враћен у притвор.

Приликом изласка из суднице Ђурашиновић је с лисицама на рукама урлао: „Све ћу вас побити! Ја ћу из затвора изаћи, а ви из гроба нећете никада! Неће против мене више нико да сведочи!”, пренели су тада београдски медији.

Иначе, на први претрес, који је био заказан после инцидента, Тасманијски ђаво је доведен везаних руку и ногу, а лисице му нису скидане чак ни у судници. Док је трајало суђење, на трећем спрату београдске Палате правде било је појачано обезбеђење.

Н. С. Х.

EUR/RSD 117.5935
Најновије вести