ТРИ И ПО ГОДИНЕ КАСНИЈЕ Марјановић данас на оптуженичкој клупи

НОВИ САД:Припремно рочиште пред почетак суђења Зорану Марјановићу поводом оптужби да је убио супругу Јелену 2. априла 2016. године у Борчи, требало би да се одржи данас у Вишем суду у Београду.
Zoran Marjanovic/Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Ово рочиште је затворено за јавност и њему ће моћи да присуствују само странке у поступку. Суд ће утврђивати који ће се докази тужилаштва и одбране изводити током предстојећег суђења, а оптужени Марјановић ће се кратко изјаснити о кривици.

По окончању рочишта, суд ће заказати почетак суђења, којем ће јавност моћи да присуствује, а Марјановић моћи детаљно да изнесе одбрану.

Он, иначе, од почетка поступка негира да је убио супругу Јелену, певачицу народне музике.

Подсетимо, Марјановић се оптужницом терети за кривично дело тешког убиства супруге Јелене на насипу Црвенка у Борчи.

По оптужници, Зоран Марјановић се „најпре путничким возилом марке ’мерцедес’, којим је управљала Јелена, довезао заједно с њиховом малолетном ћетком Јаном, код рампе Стадион, гледано из правца насеља Црвенка према Борчи, одакле се Јелена попела на насип и кренула рекреативно да трчи, да би убрзо за њом кренуо и окривљени Марјановић, с којим је била њихова малолетна ћерка”.

Како је се наводи у оптужници, Зоран је сустигао Јелену на око километар од места где су паркирали аутомобил, а потом је искористио поверење супруге и намамио је да сиђу с насипа, ка каналу, док је дете за то време остало на насипу. Зоран је потом супрузи непознатим предметом задао више удараца по глави и поломио јој лобању. Услед тога, несрећна певачица је преминула, али је пре тога удахнула воду из канала.

Како наводе медији, ту оптужницу Тужилаштво је поткрепило бројним доказима, а као главни се наводи блато на панталонама Зорана Марјановића које се подудара с блатом из канала у којем је пронађена Јелена.

Фото: Youtube Printscreen

Доказ је и крв певачице која је нађена на задњем седишту „мерцедеса”, као и вештачење мобилних телефона жртве и окривљеног. Осим тога, Тужилаштво рачуна и на сведочења очевидаца с насипа.

Иначе, убиство Јелене Марјановић је медијски најпраћенији случај у Србији већ три и по године, а Зоран Марјановић и његова породица су у више наврата говорили за медије. Такође Зоран је, након трагедије, учествовао и у једном ријалити програму.

Ухапшен је 15. септембра 2017. године, годину и по од убиства супруге. На саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду Марјановић је негирао да је убио супругу и поновио све што је и раније говорио на саслушањима у полицији.


Враћено старатељство над дететом

Зорану Марјановићу је недавно суд вратио пуно старатељство над дететом, које му је одузето после смрти супруге. Подсетимо, Центар за социјални рад одузео је 10. октобра 2017. године Зорану Марјановићу старатељство над малолетном ћерком. Након одузимања старатељства,  старатељ је постао психолог Градског центра за социјални рад, а девојчица је привремено била смештена код свог стрица.

Дете је остало без родитељског старања, па су радници Центра за социјални рад по службеној дужности покренули поступак старатељске заштите.


Међутим, докази прикупљени током истраге били су довољни да Више јавно тужилаштво 9. фебруара подигне оптужницу против Зорана Марјановића због сумње да је „на свиреп и подмукао начин лишио живота своју супругу Јелену”. Притвор му је тада продужен поново, а на Вишем суду је остало да одлучи хоће ли оптужницу прихватити или ће је вратити на допуну. 

Оптужницу од 9. фебруара Виши суд је 20. марта вратио Тужилаштву на допуну и наложио да прибави одређене доказе ради бољег разјашњења стања ствари, као и да саслуша малолетну Марјановићеву ћерку.

Неколико дана након што је Марјановићу продужен притвор, у Виши суд стигла је нова допуњена оптужница. У њој, између осталог, стоје и изјаве сведока који су, како тврде, Зорана и Јелену тог дана видели на насипу, али су и чули свађу двоје супружника. Ту оптужницу Виши суд у Београду потврдио је 9. августа, али су адвокати одбране уложили жалбе.

Након непуних десет месеци, Апелациони суд је 12. јуна 2018. године  укинуо притвор Зорану Марјановићу, с образложењем да пажња јавности која постоји у том случају неће ометати истрагу.

Након много нелогичности, оптужница којом се Зоран Марјановић терети да је супругу Јелену убио 2. априла 2016. године на насипу у Борчи, потврђена је 3. јуна 2019. године.

Д. Николић

EUR/RSD 117.5714
Најновије вести