Тужилаштво: Председнику општине Гроцка задржавање од 48 сати

БЕОГРАД:  Председнику општине Гроцка Драгољубу Симоновићу, осумњиченом за подметање пожара у кући Милана Јовановића, новинара портала "Жиг Инфо", одређено је задржавање до 48 сати због сумње да је извршио кривично дело "изазивање опште опасности подстрекавањем", рекла је за Танјуг портпарол тужилаштва Милица Љубичић..
policija hapsenje
Фото: Tanjug (MUP, ilustracija)

Симоновић је ухапшен данас по налогу Другог основног тужилаштва. Он ће у року од 48 сати бити приведен на саслушање у тужилаштво. 

Пре више од месец данас ухапшено је троје осумнњичених за подметање пожара, од којих је С. Ц. Б. осумњичена за помагање признала кривицу и закључила споразум о признању кривичног дела с Другим основним тужилаштвом.

На основу споразума, осуђена је на шест месеци кућног затвора и новчану казну од 50.000 динара. Поред ње тада су ухапшени М. А. и Н. И, и они су у притвору.

У кући бившег припадника МУП-а у Гроцкој Милана Јовановића, који ради као новинар портала "Жиг Инфо", у ноћи између 11. и 12. децембра избио је пожар, а сумња се да су у гаражу убачени молотовљеви коктели.

У пожару је причињена материјална штета, али нико није повређен. 

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести