Тужилаштво тражи притвор за отмичаре младића из Сремске Каменице

Више јавно тужилаштво у Новом Саду саслушало је осумњичене за отмицу младића из Сремске Каменице, донело наредбу о спровођењу истраге и предложило Вишем суду у Новом Саду да им одреди притвор.
policija, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

„Поводом догађаја који је изазвао интересовање јавности и који се догодио у Новом Саду дана 5. фебруара 2023. године, када је силом одведен и задржан оштећени Т. Н,  у намери да се од родитеља оштећеног Т. Н. изнуди новац, Више јавно тужилаштво у Новом Саду обавештава јавност да је донело наредбу о спровођењу истраге против три лица због постојања основа сумње да су Г. Б , Ђ. Б. С. и М. Р, у групи са малолетним М. С. у односу на кога се поступак води одвојено, извршили кривично дело отмица, кажњиво Кривичним закоником Републике Србије чланом 134, став 4, казном затвора у трајању од 5 до 18 година.  Основано се сумња да је Г. Б. Извршио и кривично дело Напад на службено лице у вршењу службене дужности на штету више полицијских службеника Полицијске управе у Новом Саду кажњиво чланом 323 став 3 Законика, казном затвора у трајању од 3 до 10 година, као и да је Ђ. Б. С. извршио кривично дело Фалсификовање исправе, кажњиво чланом 355 став 2 у вези са ставом 1 Законика, казном затвора у трајању од три месеца до три године“, саопштило је Тужилаштво.

У току до сада предузетих радњи и мера на основу захтева или наредби јавног тужилаштва, и поред покушаја осумњичених да се дају у бекство, сва осумњичена лица су ухапшена, те им је одређено задржавање у трајању до 48 часова, у ком року су приведени и саслушани у тужилаштву на околности извршења кривичних дела која им се стављају на терет. Након саслушања осумњичених, Више јавно тужилаштво у Новом Саду је Вишем суду у Новом Саду предложило одређивање притвора из свих законских разлога.

У циљу заштите жртве отмице, јавни тужилац је оштећеном Т. Н. решењем одредио статус посебно осетљивог сведока.

Више јавно тужилаштво у Новом Саду ће у складу са законом спровести истрагу, у оквиру које ће прикупити све доказе и предузети све потребне радње ради доношења јавнотужилачке одлуке, о чему ће јавност бити благовремено обавештена.

Р. Д.

EUR/RSD 117.1954
Најновије вести