У Прахову спречено кријумчарење око 2.000 литара нафте

ПРАХОВО: Цариници су у сарадњи са полицијом 15. новембра 2019. године, на прелазу Прахово спречили покушај кријумчарења скоро 2.000 литара нафте.
prahovo, uprava carina
Фото: Tanjug/Uprava carina Srbije

Реч је о броду потисници "ГП8", без товарног простора, а који је у власништву румунске фирме из Турну Северина.

Када се током вечери појавио на улазној страни царинске испоставе Прахово, дежурни царински службеник је заједно са полицајцем и представником Лучке капетаније спровео редовну контролу.

Детаљним увидом у документацију о пријављеној роби коју брод превози, као и остале неопходне документе (рапорт брода, списак посаде, списак бродских залиха и шему танкова брода) откривено је да се у четири предња и једном помоћном танку за погонско гориво налази више евро дизела од пријављене количине.

Цариник је измерио ниво горива у танковима и упоредио га са пријављеном количином у документацији на основу чега се видело да брод превози 1.855 литара горива више од пријављене количине.

Против заповедника брода, румунског држављанина покренут је прекршајни поступак због непријаве горива које је по свој прилици требало да се нађе на црном тржишту.

Као резултат прекршајног поступка пред надлежним судом изречена је новчана казна од 400.000 динара, колико износи надокнада за ускраћене дажбине и противвредност непријављеног горива, што су средства која се у целости сливају у државни буџет.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести