Ухапшен државни секретар министарства грађевинарства

БЕОГРАД: У наставку предистражног поступка у вези са злоупотребама у ПД "Инфраструктура железнице“ а.д, данас је ухапшено пет особа међу којима је и државни секретар Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре М.П, саопштено је из Тужилаштва за организовани криминал.
1
Фото: MUP Srbije, ilustracija

У току су претреси на више локација у Београду и Новом Саду.

Ухапшени се сумњиче да су извршили кривична дела злоупотреба службеног положаја и злоупотреба у вези са јавном набавком у периоду од августа 2018. до маја 2019. године.

Тужилаштво наводи да постоје основи сумње да су запослени у ПД „Инфраструктуре железнице“ М. Ј, Б.А. и П.Ћ, у поступцима јавне набавке супротно Закону о јавним набавкама, кршећи и друге прописе злоупотребили своја овлашћења и службене положаје, у чему им је помогао М.П, како би фаворизовали привредно друштво чији је директор З.С, у добијању послова извођења радова на железници.

Ради фингирања постојања конкуренције и привида легалности осумњичени М.М. директор другог привредног друштва давао је тзв. "услужне понуде“ којима је обезбеђивана извесност добијања посла за привредно друштво директора осумњиченог З.С.

Ухапшени ће у наредних 48 сати бити приведени на саслушање у Тужилаштво за организовани криминал.

Иначе, 10. јануара је ухапшен директор ЈП „Инфраструктура железнице" Мирољуб Јевтић због сумње да је примио мито од 10.000 евра.

Јевтић је и даље у притвору док се остала тројица бране са слободе.

Тужилаштво је након тога саопштило да се сумња да је Јевтић неосновано и непотребно ангажовао адвокате на пословима експропријације земљишта на трасама брзих пруга, те да постоји основана сумња да су део уплаћеног новца од ЈП "Инфраструктура железнице" по основу фактурисаних услуга у вишемилионским износима, као мито, преко посредника, предавали Јевтићу.

Славиша
03.02.2020 • 12:20
Пошто се министарка ресорног министарства оглушује о све ово,или је на реду премијерка да ово разреши или да она као премијер поднесе оставку,и тако обори владу и омогући стварање привремене владе до избора нове,јер ово заиста више нема смисла,одржавати овакву владу.
EUR/RSD 117.3079
Најновије вести