Ухапшени осумњичени за оштећење неколико предузећа

Челници фирме „Купи повљно“ М. С. (34) и С. Ћ. (34), из Београда, као и  њихов сарадник Е. З. ( 44) из Новог Пазара, ухапшени су због постојања основа сумње да су извршили кривично дело превара у обављању привредне делатности, саопштио је јуче МУП Србије.  
hapsenje
Фото: MUP, ilustracija

Акција су извели припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду,  а ухапшени се сумњиче да су оштетили неколико привредних друштава.  

МУП је саопштио да се сумња да је  М. С.  као одговорно лице ПД „Купи повољно“ из Београда, „у периоду од 21. септембра 2019. до 4. јануара 2020. године, преко С. Ћ. као саизвршиоца и неформалног заступника тог предузећа, доводио у заблуду запослене у неколико привредних друштава и од њих у више наврата преузимао робу широке намене, а издавао им менице које нису биле наплативе“. 

-Преузету робу је, како се сумња, продао, лажно приказавши да је иста  роба продата ПД „ББМ Тим“, чије је одговорно лице Е. З, који се сумњичи да је  помогао у извршењу кривичног дела-навео је  МУП Србије,  напомињући и да се  процењује  да су „осумњичени  себи прибавили противправну имовинску корист од 13.196.104 динара,  и оштетили неколико привредних друштава за наведени износ“.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Ј.Ј.

EUR/RSD 117.5759
Најновије вести