Вештак: Марјановић свесно искључио мобилни на 25 минута

Вештак је на основу базних станица и снимака са сигурносних камера имао задатак да утврди где се налазио Зоран Марјановић за време убиства супруге.
zoran marjanovic
Фото: Танјуг/ Бојан Стекић

БЕОГРАД: Суђење Зорану Марјановићу, оптуженом за убиство супруге Јелене 2. априла 2016. године у Борчи, настављено је данас пред Вишим судом у Београду сведочењем вештака за телекомуникације Драгољуба Васиљевића.

Вештак сматра да је Марјановић свесно искључио свој мобилни телефон у време убиства супруге, у периоду од 16:38 минута и 17:04 минута, као и да је око 17 сати морало да дође до сусрета њега и Јелене.

Вештак је на основу базних станица и снимака са сигурносних камера имао задатак да утврди где се налазио Зоран Марјановић за време убиства супруге.

Према његовим речима, убијеној певачици Јелени Марјановић последњи је регистрован телефон на насипу у Борчи у 16.56 сати.

Вештак је навео и да је Зоран када је поново укључио телефон пет пута звао супругу Јелену.

Први позив упутио је супрузи у 17.04 сати, када базна станица поново региструје сигнал телефона окривљеног.

"Други позив ка Јелени био је са друге базне станице, а трећи се региструје у 17:09. Након тога, била су још два позива усмерена ка Јелени у 17.11 и 17.13 сати”, рекао је вештак.

Одбрана је у више наврата покушавала да оспори вештачење Васиљевића и истицала да апликација коју је он користио приликом мерења и вештачења није прецизна, као и да постоје многи фактори који су могли да утичу на ток догађаја попут вегетације...

Суђење треба да се настави сутра.

Марјановић је на почетку суђења у новембру детаљно изнео своју одбрану негирајући да је убио супругу, која се бавила певањем народне музике.

Оптужен за кривично дело тешко убиство, за које је запрећена казна затвора до 40 година затвора и брани се са слободе.

Тужилаштво га терети да је 2. априла 2016. године убио супругу Јелену на насипу у Борчи, док је у непосредној близини места злочина била је и њихова малолетна ћерка, која је тог поподнева са њима дошла на насип Црвенка у Борчи.

Марјановићу је пролетос суд вратио пуно старатељство над дететом, које му је одузето после смрти супруге.

Он се од 12. јуна 2018. брани са слободе, пошто му је тог дана Апелациони суд укинуо притвор, у којем је био 10 месеци. Био је ухапшен 15. септембра 2017. године, годину и по од убиства.

И пре тога је био привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

Пре хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, учествовао је у једном телевизијском ријалити програму.

Убиство Јелене Марјановић медијски је најпраћенији случај црне хронике у Србији већ четири и по године.

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести