За покушај силовања Дејану Тодоровићу пет година затвора

НОВИ САД: Виши суд у Новом Саду осудио је на пет година затвора Дејана Тодоровића, јер је 15. априла прошле године полушао да силује женску особу, којој је том приликом нанео повреде, саопштено је јуче.
Sud u Novom Sadu foto: Dnevnik.rs
Фото: Суд у Новом Саду фото: Дневник.рс

Након изрицања пресуде суд је Тодоровићу укинуо против у којем је био од 18. априла 2020. године и изрекао му забрану прилажења, састајања или комуницирања са оштећеном, лично или путем трећих особа.

Ова мера ће трајати док за то постоји потреба, а најдуже до упућивања окривљеног на издржавање кривичне санкције која се састоји у лишењу слободе, наводи се у саопштењу суда.

Судско веће судије Иване Јосифовић обавезало је окривљеног и да плати трошкове кривичног поступка и то судски паушал у износу од 20.000 динара као и трошкове заступања оштећене од стране пуномоћника који ће бити одмерени у писменом отправку пресуде.

Тодоровић је осуђен, јер је у вечерњим часовима у стану у којем је живела оштећена 15. априла прошле године, у стању када је био способан да схвати значај свог дела и да управља својим поступцима покушао да је принуди на обљубу употребом силе, а жена је том приликом у ком задобила телесне повреде у виду хематома по телу.

За наведенео кривично дело запрећена је казна затвора од пет до 15 година.

Д. Н.

EUR/RSD 117.5731
Најновије вести