За убиство клањем 20 година и обавезна мера лечења од алкохола

Милан Трбојевић (57) из Инђије, осумњиченом да је 8. марта прошле године око 23.30 часа ножем пререзао врат емотивној партнерки Нади Ђукић (58) из Чортановаца, осуђен је у Вишем суду у Сремској Митровици на 20 година затвора и обавезну меру лечења од алкохола.
1

У току суђења је доказано да је несрећна жена често је била у модрицама, јер је Трбојевић био насилан због љубоморе јер је мислио да га она вара. Вређао је и говорио како је сахранила два мужа, али да њега неће.

Подсетимо, њих двоје су у ванбрачној заједници били неколико година, а трагедији је претходила свађа, а убиство се догодило у Улици Владе Грбића Јунака, на ливади испред куће у којој су становали.

Трбојевић је, према речима комшија, непосредно после злочина рекао да је Наду убио јер га је варала, и то с човеком с којим су били у друштву непосредно пре злочина.

Како смо тада писали, њих двоје су били у гостима код друге породице у Чортановцима. Трбојевић, који је пио током читавог дана и ноћи, био је у видно алкохолисаном стању, тако да Нада није хтела иде с њим мотором кући, него ју је аутомобилом одвезао пријатељ код ког су били у посети.

– Милан, онако под гасом, љубоморан и незадовољан што су се, по његовом мишљењу, задржали, напао их је и оптуживао Наду да га је преварила – рекао је тада један комшија репортеру „Дневника”. – Колико сам чуо, Нада је хтела да одбрани њиховог пријатеља и, нажалост, настрадала.

По речима мештана, човек на ког је Трбојевић прво насрнуо изашао је из дворишта да би позвао полицију.

Међутим, Трбојевић је Наду вукао за косу кроз двориште и пререзао јој врат. Она је још неко време покушавала да побегне од њега и успела је да дође до ливаде, где је пала.

Младић, који је затекао осумњиченог за убиство над жртвом, казао је  да је чуо вриску. Када је изашао на ливаду испред куће, наишао је на језив призор.

– Жена је лежала и кркљала – рекао је тада саговорник „Дневника”. – Врат јој је био пререзан, а ја сам одмах позвао Хитну помоћ у надао се да ће успети да спасу несрећну жену. За то време Милан је, онако пијан, понављао да је убио Наду због оног…

И други мештани Чортановаца причали су за Трбојевића да је незгодне нарави кад попије.

– Прича се да је напустио кућу у Инђији када су му тамо искључили струју и воду, а Нада се у Чортановце доселила пре пет година – казао је након злочина један од житеља Чортановаца, и напоменуо да је Нада радила као спремачица у Предшколској установи у Бешки. – Када јој је умро муж, наследила је кућу овде, а након што је упознала Милана, и он се доселио код ње. Полиција је често долазила код њих да интервенише због насиља.

Д. Николић

EUR/RSD 117.5638
Најновије вести