ЖЕНА ЛИШЕНА ЖИВОТА НА СВИРЕП И ПОДМУКАО НАЧИН, ИЗ КОРИСТОЉУБЉА Суђење за убиство старице из Апатина почело изнова

У предмету окривљеног П. Б. (29) из Апатина, који се терети да је почетком марта прошле године усмртио суграђанку Босиљку М. (83), јуче је у сомборском Вишем суду одржан главни претрес, који је због измене у саставу већа почео изнова.
а
Фото: архива Дневника / Кућа у којој се догодио злочин

Након излагања оптужбе, изјашњавања оптуженог и уводних излагања, у оквиру доказног поступка, саслушани су оптужени П. Б., вештак и сведок-оштећена Ј. М. Потом је прочитана писана документација из списа предмета која представља доказе.

На истом главном претресу донето је решење којим ће се одредити комбиновано трасолошко-судскомедицинско вештачење. Такође, одређено је да ће наредни главни претрес бити заказан након пријема налаза и мишљења наведеног вештачења, као и да ће бити позвани вештаци Специјалне затворске болнице у Београд и сведок Д. Н.

Окривљени П. Б. се терети за кривично дело тешко убиствао. Тај злочин је изазвао велику пажњу јавности јер постоји основана сумња да је окривљени лишио живота старицу, на свиреп и подмукао начин, из користољубља, задајући јој 15 убодних и секотних рана, од којих је она преминула, при чему је трпела болове јаког интезитета и јаке психичке патње.


Од хапшења иза решетака

П. Б. се од хапшења налази у притвору. Решењем ванпретресног већа Вишег суда у Сомбору, притвор му је последњи пут продужен до 7. априла.


Беживотно тело Босиљке М. пронађено је 6. марта у јутарњим часовима у породичној кући у Апатину, а за њено убиство осумњичен је П. Б., школски друг њене унуке. Према речима комшија, крваво тело бака Босиљке, прекривено ћебадима, пронашла је комшиница са којом је бака редовно пила кафу, а на месту злочина пронађен је и нож којим је почињено убиство. Према незваничним информацијама, П. Б. је идентификован на основу ДНК трагова, а откривено је и да је до куће жртве дошао црвеним пунтом, којим се и удаљио с места злочина. Код ухапшеног у кући наводно су нађени крвава дуксерица и фармерке, али и обућа коју је користио приликом злочина.

Д. Николић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести